• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Антикорупционният фонд: Финансирането на медии с пари на КТБ не е разследвано (видео)

 Антикорупционният фонд: Финансирането на медии с пари на КТБ не е разследвано  (видео)

/КРОСС/ Близо 20 милиона лева на вложителите в КТБ са потънали в офшорни фирми, а оттам са се върнали обратно в България, където да осигурят купуването на медийна собственост. Този процес не е бил разследван от прокуратурата.

Изводите са на Антикорупционния фонд, който тази сутрин представи последната част от разследването на Николай Стайков за фалита на КТБ.

Видеото (което може да гледате по-долу) показва, че парите на вложителите в КТБ са преминавали през българска фирма-бушон към офшорни сметки чрез фиктивни заеми, за да се купува с тях медийна собственост в България. От тези пари няма следа, а по трансферите няма прокурорски действия, за разлика от други случаи с незаконни заеми от КТБ.

Единственият човек, свързан с финансираните по този начин медии, който е бил разпитван от прокуратурата, е собственикът на агеция ПиК Недялко Недялков. Няколко години по-късно, през 2019 г., той оглавява демонстрациите в подкрепа на издигането на Иван Гешев за главен прокурор. Гешев е и наблюдаващият прокурор по делото КТБ.

Ако се изчислят всички начини за финансиране на медийна собственост в България, а не само парите, минали по офшорни канали, ще излезе, че парите на вложители в КТБ, отишли за такива цели, са между 350 и 500 милиона лева, посочва авторът. Той изчислява, че финансираните от КТБ медии включват издатели на над 50 вестника, над 20 популярни интернет сайта и най-малко три национални частни телевизии с офшорни крайни собственици. С едно малко изключение, общото между тях е, че поддържат безкритично българската прокуратура, която би трябвало да ги разследва като част от схемата, довела до фалита на КТБ.

&feature=emb_logo

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Киро

Поредната престъпна схема на ония мошеник Василев

03.02.2020 22:34:37

Росен

Колкото и да са отишли в медиите не са колкото 4те милиарда, които потънаха в джобовете на Василев.

03.02.2020 21:21:17

Анонимен

Със сигурност Цветан Василев и сега изпраща пари от Сърбия на някои медии, иначе нямаше да ставаме свидетели на безумни интервюта, в които се оппитват да ни лъжат, че Василев е невинен.

31.01.2020 14:23:57

Диана

А защо не са се сетили да го разследват вече толкова години? Тука колко нередности има, досега е трябвало даже наказани да има. Те тепърва се сещат. Ей тва е нашата мила родина, такава е действителността тук.

31.01.2020 10:22:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.