• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Опера в цирка- Калуди Калудов с уникален спектакъл в Пловдив

Опера в цирка- Калуди Калудов с уникален спектакъл в Пловдив

/КРОСС/ С уникалния спектакъл, пренасящ действието на музикалната драма, развиваща се в цирк, в естествен декор, големият български тенор Калуди Калудов отбелязва 40-годишнината си на сцената, предава БГНЕС. "Палячи"- симбиоза между опера и цирк, е продукция на Държавна опера - Стара Загора съвместно с Академичен цирк "Балкански", а Пловдив е избран за премиера не случайно - точно в този град за пръв път публиката чува богатия изразителен глас на тенора. Той дебютира в ролята на Алфред от операта "Травиата" на сцената на Пловдивската опера под диригентството на Жан Ангелов. Последвалите 40 години до днес са изпълнени с роли по най-престижните световни оперни сцени, активна артистична и педагогическа дейност, щедри аплодисменти и обичта на публиката. Идеята за спектакъла е на Калуди Калудов, а осъществяването на спектакъла става благодарение на режисьора и директор на Старозагорската опера Огнян Драганов.

Действието в операта "Палячи" се развива през 1865 в малкото италианско селце Монтебалто, а героите са част от пътуваща циркова група. Това е единствената опера с либрето, написано по действителен случай. Калуди Калудов се явява на сцената в ролята на Канио. В ролята на Неда зрителите ще видят Анна Дитри, а ролите на директора на цирка и на Тонио се изпълняват от Александър Крунев и Нико Исаков. Валери Туманов е в ролята на Силвио, а Ивайло Йовчев - на Бепо. В спектакъла под шапитото съвсем естествено и ярко се вписват атрактивните циркови номера на артистите от цирк "Балкански". Те са подбрани така, че да се впишат в музикалната драматургия съвсем логично и да подсилят колорита на реалистичната артистична атмосфера. Своеобразна кулминация на спектакъла се явява новото лазерно шоу на цирк "Балкански" на фона на музиката на интермецото. След гостуването в Пловдив на 22 октомври, спектакълът на операта "Палячи" ще бъде представен в София на 19 и 20 ноември.

Снимки БГНЕС

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.