• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

ГДБОП конфискува техника и документи от бургаски кабелен оператор

 ГДБОП конфискува техника и документи от бургаски кабелен оператор

/КРОСС/ Заради драстично нарушаване на авторските и сродни права на две национални телевизии и с разрешение на Районния съд в Бургас полиция претърсва и изземва компютри, техника и документи от офисите на кабелния оператор „RN медия груп". Действията се извършват под наблюдението на прокуратурата и служители от „Киберсигурност" към ГДБОП с логистичната подкрепа на Европол, НАП и КРС.

В 10 часа тази сутрин, малко преди новинарската емисия на бургаския кабелен оператор, районен прокурор, полиция и служители на ГДБОП започнаха претърсване в централния офис на телевизия RN и абонатна станция.

Срещу кабелния оператор е образувано досъдебно производство още през септември миналата година, каза говорителят на Апелативната прокуратура Йовита Григорова.

„Случаят касае драстични нарушения на авторските и сродни права на две национални телевизии. Налице са доказателства за причиняване на значителни финансови щети в размер на няколко милиона лева. Тепърва предстоят назначаването на сложни експертизи, които ще установят конкретния размер на причинените щети. Възможно е да се стигне и до по-тежка квалификация на извършеното престъпление", отбеляза тя.

В отговор собственикът на „RN медия груп" Георги Стоянов заяви: „bTV и Nova сами са избрали да бъдат със статут „must carry", т.е. да бъдат задължителни за разпространение от всички видове телевизионни платформи. При условие, че те са задължителни, няма как да бъдат и платени".

Утре от ВКП се очаква да оповести още данни по този случай.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

българин

Някак си човек си отдъхва...добре че само в Бургас има такъв нарушител...остава една много голяма част честни, драстични ненарушители кабелни оператори в другите градове и села на България...милата ни татковина....

13.06.2019 17:22:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.