• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Мобилните оператори ще получат честоти за изграждане на 5G мрежа до средата на 2020 г.

Мобилните оператори ще получат честоти за изграждане на 5G мрежа до средата на 2020 г.

/КРОСС/ Мобилните оператори ще получат честотен ресурс, на който да започнат да изграждат мобилните мрежи от пето поколение до средата на 2020 година, казва в интервю за вестник "24 часа" председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров.

Това обаче не означавало, че още догодина на територията на цялата страна ще има 5G покритие. Димитров прогнозира, че вероятно ще се изградят мрежи основно в големите градове.

Председателят на КРС казва също, че комисията е направила предложение до правителството за оптимизиране на таксите за радиочестотния спектър, така че с новите такси държавата да създаде необходимите условия за насърчаване на развитието на 5G.

В отговор на въпрос Иван Димитров посочва, че как на практика ще бъдат разпределени честотите - на търг или по друг начин, ще зависи от интереса и инвестиционните намерения на мобилните оператори.

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията казва в интервюто, че се наблюдава тенденция към намаляване на жалбите, свързани с дейността на мобилните оператори.

"До края на октомври 2019 г. са постъпили общо 1897 жалби в КРС. За сравнение, за същия период на 2018 г. жалбите са 2601", уточнява Иван Димитров. Най-често оплакванията са по отношение на тарифи и сметки, прекратяване на договори, пограничен роуминг и услугата пренос на данни в роуминг извън ЕС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.