• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Пишман либералите научиха тези в гетата, че могат да крадат и да бъдат ненаказани

Пишман либералите научиха тези в гетата, че могат да крадат и да бъдат ненаказани

/КРОСС/ "Няма как при положение, че има два законопроекта в Народното събрание, които ще се борят за гласовете, аз да се съглася да приема нещо, което всъщност задължава 11-те депутати от ВМРО или общо 27 от Обединени патриоти да гласуват в една посока. След като има две тези, нека оставим парламента да вземе правилното решение. Това каза в "Денят започва" по БНТ вицепремиерът и министър на отбраната по повод КСНС Красимир Каракачанов.

Така той коментира и резултатите от провелия се във вторник Консултативен съвет по национална сигурност по темата за борба с корупцията.

„Нямаше различия от необходимостта на такъв закон, макар че аз лично съм скептичен. Какво означава да направим нов орган? Досегашните не работят? Смятам, че цялата тази тема се преекспонира да се покаже колко сме загрижени. Проблемът може да се реши по сега действащото законодателство. Въпрос на желание и много други неща, които започват още от училище - да обучиш младите кое е почтено, безотговорност, кое е законно и кое не. Има съгласие по такъв закон, споровете са дали да се създава нов разследващ орган, а другият кой да назначава този нов орган", каза Каракачанов.

По темата за нападението над горски в Хисаря и Баня, той благодари на органите на реда за бързата работа и обясни следното:

„Това е поредното безобразие. Има девет задържани за нападението над горски и те ще си понесат отговорността по най-строгия начин. Пишман либералите, които работят срещу национализма, научиха тези в гетата, че могат да строят незаконно и да живеят там, че могат да секат гората, когато пожелаят и да бъдат ненаказани. 25 години едни политици в България, в желанието си за по-евтини гласове, дадоха възможност на част населението да смятам, че може да е безнаказано, че може да посяга на бърза помощ, контрольорите, да не плаща вода и ток. Виновни са тези, които излизат и ми говорят едни общи купешки брюкселски, с които заклеймяват тези като нас, които говорят истината".

Министърът на отбраната каза, че утре предстои среща с Министерство на образование, Министерство на финансите и Дирекция по вероизповедание, на която ще се търси решение на проблема с финансирането на религиозното образование.

„Ние трябва да ограничим възможността чрез религията да се прави радикална политика в България", допълни вицепремиерът.

Той бе категоричен, че България не трябва да прави компромис с купуването на нови изтребители. Военният министър каза, че ще предложи да се даде възможност на тримата участници да предложат и оферти за нов самолет, а не само втора тъка. По думите му досегашните МиГ-29 трябва да се поддържат с директни преговори с фирмата производител без посредници, а ремонтът да се извършва тук.

Относно увеличението на бюджета Кракачанов изрази благодарност за разбирането.

„Смятам да разпределя парите по най-справедлив начин. Ако службата е по-рискова, по-голяма сума, ако службата е лека и скатана, по-малко".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами, хайде ти ги отучи, нали си на власт.

18.10.2017 14:05:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.