• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/Вестниците отразяват оставката на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков:

„Удар в гърба с оставка", гласи голямото заглавие на първата страница на "Стандарт".

„Вучков подаде оставка пред ФБР", пише "24 часа" до снимка на ръкуващите се Бойко Борисов и Джеймс Коми. Вестникът цитира премиера: „Нима има по-голям разбирач по МВР от мен, че да ми правят ченгеджийски номера".

Шефът на МВР не успя да смени главния секретар и шефа на ДАНС, сочи "Труд".

„Борисов избра Лазаров пред Вучков. ДСБ на Костов обещава трусове", пише "Преса".

„Борисов жертва министър заради протежета на ДПС", смята вестник "Сега".

„Бламиран от Борисов, вътрешният министър подаде оставка", констатира "Капитал дейли".

Според "Труд", за наследници на Веселин Вучков начело на вътрешното министерство са спрягани Димитър Георгиев, Йордан Бакалов и Красимир Ципов.

"24 часа" допуска, че министърът на правосъдието Христо Иванов също ще бъде сменен. Според изданието, Иванов може да бъде сменен на поста от Радан Кънев, защото Реформаторският блок бил недоволен от „прекалената му близост" с ГЕРБ.

„Коалиционното клатушкане", както го нарича "24 часа", е на заден план само във вестник "Дума". „Левият вестник" помества на челно място отхвърлянето от депутатите на предложението за замразяване на пенсионните възраст и стаж. „АБВ прецака замразяването. Един глас не стигна, за да бъде приет проектът на БСП", отбелязва изданието. „При първото гласуване промените в Кодекса за социално осигуряване бяха приети, но Данаил Кирилов от ГЕРБ поиска прегласуване. Тогава „за" бяха 93-ма депутати, 82-ма гласуваха „против", а 12 се въздържаха, допълва "Дума".

Депутатите гласуваха за повече контрол върху тръбопровода на „Букойл", съобщава "Капитал дейли". Парламентът прие на първо четене да се поставят измервателни уреди на всяко разклонение по трасето между рафинерията и данъчните складове. Изданието припомня, че измервателните уреди са били премахнати с идването на кабинета „Орешарски", а в края на миналата година Агенция „Митници" излезе с анализ, който показа, че за една година ДДС от нефта, който е влязъл в „Нефтохим", е намалял с 280 милиона лева.

„Иван Китов - емблематично име от годините на масови банкови фалити, бе окончателно осъден вчера", съобщава "Плеса". „Това", продължава изданието, „става 18 години след старта на разследването срещу него за раздавани необезпечени кредити. Шефът на "Кристалбанк" и "Бизнесбанк" да лежи 6 години в затвора, постанови Върховният касационен съд. Но Китов отдавна е в Коста Рика, т. е. ще си лежи по местните плажове. След Веска Меджидиева, той е вторият осъден (но „отдалеч") за дейността си банкер у нас", отбелязва "Преса".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.