• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

По-малко от 10 дни остават за кандидатстване за енергийни помощи

По-малко от 10 дни остават за кандидатстване за енергийни помощи

/КРОСС/ Остават по-малко от 10 дни до крайния срок за подаване на молби за целева помощ за отопление за тази зима, припомня БНТ. Сумата тази година е близо 375 лв., което е с 9 лв. повече в сравнение с предишния отоплителен сезон. Получилите одобрение за общините Благоевград, Симитли и Кресна също са повече.

Венета Драмчева е вдовица над 20 години, но до момента само веднъж е получила социална помощ за отопление. Според нея критериите трябва да се преразгледат, за да може повече хора да се възползват от услугата.

Синът ми не е женен и е при мен, а имам 2 входа, той си е на отделен вход, аз съм си на отделен вход, но не ми дават, защо да не ми дават?! А съм вдовица. Може да има 10 години, стотинка не съм получила.

Венета не може да получи помощ заради вдовишката пенсия, която получава. Целевата помощ за отопление се отпуска на хора и семейства, чийто средно месечен доход за предходните 6 месеца от подаването на молбата е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление. Не трябва да има сключен договор за предоставяне на собственост, да не е продавано недвижимо имущество в последните 5 години, хората да не са пътували зад граница на собствени разноски през последната една година, както и спестяванията на член от семейството да не надхвърлят 500 лева. Молба-декларация се подава на място в общината или чрез заявка на посочените в сайтовете на общините телефони.

Александър Балев: Всички, които са самотно живеещи, хора с определени здравословни проблеми, не могат да посетят офисите на дирекциите в Благоевград, Симитли или Кресна само след телефонното обаждане ще бъдат посетени на място, за да им съдействаме за подготовка на документите, за да не пропусне някой срока.

Повечето от одобрените за социална помощ за отопление в община Благоевград се отопляват чрез електроенергия и предпочитат да получат финансова подкрепа вместо материална.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.