• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Заплаха от космическите отпадъци

Заплаха от космическите отпадъци

/КРОСС/ Космическите отпадъци са една от подценяваните заплахи за околната среда. В орбита около Земята се носят неизползвани и никому ненужни късове метал, парчета от сателити и всякакви други отломки от предмети, създадени и изпратени там от човека. Известни са като космически отпадъци. Специалистите са изчислили, че теглото им надхвърля 8000 тона.

Александър Соусек, Европейска космическа агенция: Най-важното нещо е да насочим вниманието към факта, че това представлява проблем. Ако не действаме днес, нашите деца, децата на нашите деца и бъдещите поколения ще имат проблеми при летенето в космоса. Дори ние самите ще имаме проблеми. Това би могло до доведе до усложнения за живота на земята, ако технологичната инфраструктура в космоса излезе от строя заради поражения, нанесени от парчета метал.

Европейската космическа агенция организира конференция в германския град Дармщад, на която експерти обсъдиха пътища за решаване на проблема. В основата му е това, че вече много нации изпращат сателит в орбита, но все още няма ясно дефинирани правила за "трафика" в орбита.

В края на 2017 г. беше установено, че в орбита летят 19 894 късове отпадъци, а общото им тегло надхвърля това на Айфеловата кула. За да помогне за решаването на проблема с почистването на околоземното пространство, Европейската космическа агенция публикува доклад с цялата необходима информация по въпроса, за хора от всички сфери - политици и лидери, дизайнери, производители, предприемачи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.