• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

НС може да обсъди преди ваканцията криминализиране на горенето на отпадъци

НС може да обсъди преди ваканцията криминализиране на горенето на отпадъци

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева допусна възможността още преди коледната ваканция парламентът да разгледа предложението на столичния  кмет Йорданка Фандъкова горенето на отпадъци да бъде криминализирано.

"Мисля, че има смисъл в това, защото предвид на мръсния въздух, който има по градовете, ще трябва да се вземе отношение в тази посока. По правилник имаме възможност по много бърза писта да го прокараме до началото на коледната ваканция", заяви Караянчева пред журналисти.

Очаква се парламентарната група на ГЕРБ да внесе днес следобед предложението за промени в Наказателния кодекс, свързани с нерегламентираното изгаряне на отпадъци.

За изминалото денонощие официалните данни на Столична община показват превишение на нормата от 50 микрограма на кубичен метър при 5 от шестте измервателни станции в столицата. Замърсяване не отчитат единствено уредите на станция "Копитото" на Витоша. Най-високи стойности на замърсяване са отчетени от станцията в квартал "Младост". 

Днес буферните паркинги към метрото работят безплатно - част от мерките, които столична община е предприела за справяне с мръсния въздух. От ЦГМ уточниха, че общината има готовност да въведе т. н. "зелен билет", ако е необходимо.

Общината започва извънредни проверки на промишлени транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици, както и на строителни обекти, генериращи замърсяване. Гражданите, които използват твърдо битово гориво, са призовани да преминат към по-екологичен начин на отопление.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.