• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Преглед на печата за 9 март

Преглед на печата за 9 март

/КРОСС/  "Труд"

Само 253 хиляди лева са удържани от депутатите за неоправдани отсъствия от началото на мандата на 44-ото Народно събрание. Това са съобщили за вестник "Труд" от администрацията на парламента. Данните за февруари все още се обработват. Изданието припомня, че БСП обяви бойкот на парламента на 17 февруари, а от управляващото мнозинство поставиха въпроса да се удържа цялото възнаграждение при неоправдани отсъствия, вместо само две трети. Глобите за липса от заседания са малко, защото почти всички отсъствия се извиняват от председателя на Народното събрание, пояснява вестникът.

Столичните издания съобщават и за акцията на прокуратурата и МВР в Силистра, при която бяха арестувани над 10 души заподозрени за измами при отпускане на пенсии. Сред тях е и ръководителят на териториалното подразделение на Осигурителния институт в Силистра Милен Пенчев. Пенсионните фондове са били източвани чрез фалшиви документи за трудов стаж от първа категория, пояснява "Труд".

 

 "24 часа"

Милен Пенчев имал в дома си паралелна на НОИ структура, където пазел  досиетата на пенсионерите, за да може да ги контролира.

 

"Монитор"

Български пчелари се опитват да получават евросубсидии с празни кошери, информира вестник "Монитор", като се позовава на земеделския министър Румен Порожанов. В следващия програмен период европейските субсидии за пчеларите ще нараснат с 60 на сто. В сумата ще бъдат включени пари за модернизация, за да се даде възможност и на дребните производители да имат достъп до цифровизацията в пчеларството, съобщава още изданието.

 

"Телеграф"

Отпадане на ДДС за билетите за кино при прожекции на български и европейски фирми. Това предвижда Стратегия за развитие на културата за периода 2019-2029 г., съобщава "Телеграф". В документа е заложено и изискването половината от програмното време на българските телевизии да е заето от европейски филми и телевизионни предавания. Предвидено е и въвеждане на обучение по кино в средните училища, допълва вестникът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.