• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Този уикенд Георги Дончев и Overdrive закриват скоростния сезон

Този уикенд Георги Дончев и Overdrive закриват скоростния сезон

/КРОСС/ Близо 50 суперколи и стотици фенове на високите скорости си дават среща на грандиозен Lap Battle на пистата в Серес, входът е свободен, а Porsche Cayman GT4 става race taxi.

Тази събота и неделя на пистата в Серес предстои финалното за този сезон издание на Overdrive Lap Battle – инициативата на пилота Георги Дончев и специалистите по performance автомобили от Overdrive. След вълнуващия сезон на писти като Бърно, Хокенхайм и Нюрбургринг, феновете на суперавтомобилите от вече доказания формат си дават среща на най-близката до България скоростна писта за шумно и ефектно закриване на сезона.

„Заедно споделихме над 10 000 обиколки на пълна газ, изминахме повече от 50 000 километра в състезателно темпо и пропътувахме пътищата на 6 държави, сега е време да закрием сезона подобаващо“, казват организаторите и споделят, че автомобилната селекция отново ще е спираща дъха.

На линия са „обичайните заподозрени“ състезателни Porsche-та, култови модели на Mercedes, Lotus, Nissan, Ferrari, Ford Mustang, Dodge Viper и много други. Участниците ще могат да ползват съветите на двама немски професионални пилоти – Мануел Лаук и Марвин Дийнст. Последният все още държи рекорда на пистата в Серес, поставен в рамките на миналогодишния Lap Battle с Mercedes-AMG GT3.

Организаторите имат специална изненада за очакваните стотици фенове на високите скорости – както винаги досега, входът за почитатели е свободен, но за първи път в рамките на събитието ще има и два модела в ролята на race taxi, изцяло на разположение на зрителите. Срещу символичната сума от 75 лв. всеки желаещ ще може да се повози две скоростни обиколки на един от двата Porsche Cayman GT4, а адреналинът е гарантиран.

В рамките на събитието екипът на Overdrive Lap Battle ще сподели и зимната програма с писти в Испания и Португалия, а официалното награждаване на най-добрите е планирано за 23 ноември в изложбената зала на Overdrive в София.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.