• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ПП „МИР” протестира пред сградата на Европейската комисия в София

ПП „МИР” протестира пред сградата на Европейската комисия в София

/КРОСС/ Представители на политическа партия „МИР" протестираха пред сградата на Европейската комисия в София срещу промените в европейските регулации, свързани с транспорта.
С призиви "Вие ще си ходите ли на 4 седмици?", „Днес камионите, а утре хората", „Европа на две скорости = камион без скорости", „Събудете се, наред са автобусите!", членове и привърженици на партията поискаха промените в пакет „Мобилност 1" да бъдат спрени. Според тях текстовете са в разрез с българските интереси и ще доведат до сериозни проблеми и фалит за българските превозвачи.
„Българското правителство проспа възможността да защити националните ни интереси при обсъждането и приемането на текстовете от пакета „Мобилност 1", заяви Симеон Славчев, председател на ПП „МИР". По думите му по време на европредседателството целият европейски елит беше в София, но българският национален интерес е отсъствал. „В момента е цинично същите тези хора да протестират заедно с превозвачите пред Европейския парламент, тъй като не свършиха нищо на практика и не застанаха срещу политиката на Брюксел за „Европа на две скорости", категоричен бе Симеон Славчев.
Днес Комисията по транспорт в ЕП гласува текстовете от първия пакет „Мобилност", на фона на протести на български и румънски превозвачи в Брюксел. От партия „МИР" отново предупредиха, че промените по първия пакет „Мобилност" засягат директно над 30 000 български семейства и ще нанесат щети за българската икономика ще бъдат над 1 милиард лева. Те призоваха за адекватни действия преди гласуването и на Втория пакет за мобилност, засягащ автобусните превози, в който отново са заложени дискриминационни условия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЕХА!МАЛКО СМЕ НО СМЕ ПАРТИЯ!

11.01.2019 15:47:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.