• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Заместник-министър Димитър Геновски откри международния панаир на колекционерите „Булколекто 2018“

Заместник-министър Димитър Геновски откри международния панаир на колекционерите „Булколекто 2018“

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски откри Международния панаир на колекционерите „Булколекто 2018“. Експото се организира от Съюза на филателистите в България и се провежда в рамките на Есенния международен технически панаир в Пловдив.

Събитието е съпроводено от национална филателна изложба, каза по време на откриването заместник-министър Геновски. Едни от най-атрактивните експонати на българската състезателна филателия са разположени на 160 изложбени пана, добави той.  Заместник-министърът подчерта, че сред уникатите са марките с обърнат фон - 5 стотинки от поредицата „Царска поща“ и 3 стотинки - от серията „Голям лъв“.

Началото на международния панаир „Булколекто 2018“ бе дадено с пускане в употреба на четири пощенски марки на тема „Фауна – изчезнали видове”. Изданието се отпечатва в блок-лист и като серия. Проектът включва илюстрован пощенски плик и печат. Специално за колекционерите има и малотиражна вариация на проекта. Пощенската марка изобразява животински видове, които са обитавали Земята, но са изчезнали през последните 300 години.

По-късно днес бяха валидирани и пощенско-филателни издания, които са посветени на годишнини от рождението на бележити световни творци - ренесансовият художник Тинторето, композиторът Шарл Гуно, писателят Майн Рийд и режисьорът Ингмар Бергман.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.