• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Калоян Паргов: Фашизъм в България е имало и наш дълг да се противопоставим на това да не се повтори

Калоян Паргов: Фашизъм в България е имало и наш дълг да се противопоставим на това да не се повтори

/КРОСС/ Куражът да се противопоставиш на фашизма е геройство, което заслужажава преклонение. На този ден преди 95 години избухва първото антифашистко въстание в Европа - Септемврийското въстание от 1923 година. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП - София Калоян Паргов.

Жестокостта при потушаването му е пример за бруталност, която намира творчески прочит от Гео Милев, Антон Страшимиров, Никола Фурнаджиев, Асен Разцветников, Иван Милев и други.

Според Паргов наш дълг е днес да помним историята и да браним истината.

„Фашизъм в България е имало и наш дълг да се противопоставим на това да не се повтори", категоричен е лидерът на столичните социалисти.

„Тази вечер няма да има заря, но всеки от нас може да застане за минута в памет на саможертвата на героите от Септемврийското въстание", призова Паргов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аман от невежи калояновци. Т.н. септемврийско въстание през 1923 г. е най-големия срам за БКП. За него се конфронтират Д. Благоев и и софийските депутати на БКП от една страна и коминтерновците Г. Димитров (тарабата) и В. Коларов, дошли специално от Москва за да го вдигнат и когато виждат, че работата не върви бързо се изнизват в Югославия. А няколко месеца по-рано когато селяните започват въстание против 9-юнския преврат БКП е пас и не ги подкрепя. Колко са били слепи, когато се знае; че България е земеделска страна и селячество е по-многобройно от „пролетариата“. Въобще момче Калоянчо, върви на училище да си научиш уроците по история преди да започнеш да сипеш измишльотини!

25.09.2018 14:47:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.