• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

София се сдобива с общински аквапарк за над 9,5 млн. лева

София се сдобива с общински аквапарк за над 9,5 млн. лева

/КРОСС/ До края на годината ще бъде завършен първият общински аквапарк в София. Стойността на атракциона и парковото пространство около него е над 9,5 милиона лева. Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери днес как върви строителството. Констатира, че около 60% от работата по обекта вече е свършена, съобщава БНТ.С изграждането на атракциона и зелената площ към него ще бъдат добавени нови 25 декара към столичния парк "Възраждане". Аквапаркът с пет открити басейна ще бъде разположен на 6 декара. Ще има и сграда със закрит басейн с минерална вода, СПА зона и ресторант, а от покрива ѝ ще се спускат водните пързалки.

"Деветнадесет декара е реално парковата част, която предстои да бъде завършена с настилки, със засаждането на над 600 дървета. Пред парка ще бъде изградена и чешма с минерална вода", обясни Фандъкова.

Столичната община планира обновяването на още 6 парка. Един милион лева е предвиден за този в квартал "Дружба", където вчера жители протестираха срещу застрояването на площ от парка. Според столичния кмет протестът е организиран от БСП, а съдбата на проблемния частен терен на територията на парка все още не е категорично ясна.

"Решение няма, няма разрешение за строителство. Защо точно сега решиха колегите от БСП да правят протест, не мога да кажа, мога само да предположа", каза Фандъкова и увери, че общината ще направи необходимото за запазването на терена като част от парка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.