• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Калоян Паргов подари на столичния кмет правилник за редене на павета от 1936 г.

Калоян Паргов подари на столичния кмет правилник за редене на павета от 1936 г.

/КРОСС/ "Подаряваме на г-жа Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г., за да й служи като учебник". Това каза лидерът на БСП-София и член на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов по време на днешното заседание на Столичния общински съвет.

„В началото на мандата казахме, че ще бъдем конструктивна опозиция и тогава, когато се налага, ще помагаме. И понеже станахме за посмешище с паветата по улиците през последните няколко месеца, затова изнамерихме от
архивите един правилник за каменно-паважни настилки, който е от 1936 г. Преди повече от 80 г. нашите предшественици на територията на София очевидно са се вълнували от това как могат да се редят павета ефективно, така че настилката да не бъде нарушавана. В следствие на което ние считаме, е този правилник трябва да влезе в употреба и да служи на г-жа Фандъкова и Столична община като учебник по редене на павета, за да може да се обучат те, да се обучат и тези, които правят каменно-паважни настилки, и да знаят, че не е много лесна работа и това е било занаят и преди 1945 г.", заяви още Паргов.

По думите му бул. „Княз Александър Дондуков" има дълга сага. „Като започнем от неговото проектиране, след
това сагата с павета или асфалт, което забави проекта, някои играха и плажен волейбол върху пясъка, но очевидно и това не помогна, за да се справим в срок и качествено. Така че това нещо е като принос от групата на БСП-София в помощ на г-жа Фандъкова в тежката й задача по запазването и пренареждането на паветата в София", обясни той и уточни, че липсва достатъчно контрол и достатъчно експертност в работата на кмета и на Столична община.

„Имаме нужда от повече спазване на правила, защото има чувство на безнаказаност, което хората вече не могат да търпят и затова излизат на протест в неделя", каза Паргов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.