• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Станислав Владимиров: Вината за водния режим изцяло е на ВиК дружеството в Перник

Станислав Владимиров: Вината за водния режим изцяло е на ВиК дружеството в Перник

/КРОСС/ "Вчера получих обаждане от премиера Бойко Борисов. Той разпореди в кратки срокове и много оперативно да се търсят различни варианти и решения за излизане от тежката ситуация, пред която е изправена община Перник. За съжаление ръководството на ВиК Перник все още не ни е предоставила необходимата ни информация, за да можем да вземем обосновано решение", каза пред БНР новият кмет на Перник Станислав Владимиров за водния режим там и заяви, че очаква премиерът да се намеси и в този проблем и изрази очакване да има наказани за причиняването на изпитанията пред толкова много хора.

"ВиК не е предприело никакви мерки по ограничаването на оттока от язовир "Студена", за да не се стигне до тази ситуация, в която се намираме в момента", каза Станислав Владимиров в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" и уточни, че преди два месеца и половина е задал въпрос от парламентарната трибуна, като действащ тогава депутат от "БСП за България", към министър Петя Аврамова, за да насочи вниманието към задаващата се криза, но не е имало последващи действия.

"Изцяло вината е във ВиК дружеството в Перник", категоричен бе кметът на общината и добави, че премиерът го е уверил, че следи темата и е поискал да има постоянна информация за всички действия на неговите подопечни: 

"Няма да му спестя нищо и се надявам от негова страна да се вземат бързи мерки и да бъдат наказани виновните", заяви Станислав Владимиров.

"Радвам се, че има сигнали от изпълнителната власт, че ще бъде направена проверка как е управлявано ВиК дружеството", каза още Владимиров и уточни, че има уверение, че ще бъдат отпуснати средства от Министерски съвет за всичко, което е необходимо, за да бъде решен водният проблем на Перник. По думите му остава 18 ноември като дата за въвеждане на воден режим в града.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.