• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Станислав Владимиров: Водомерите продължават да въртят, дори когато няма вода

Станислав Владимиров: Водомерите продължават да въртят, дори когато няма вода

/КРОСС/ Столичният общински съвет прие спасителния план на правителството за водната криза в Перник. Градът ще се снабдява с вода от язовир "Белмекен" и през язовир" Бели Искър", а водата да достига през водопроводите на София. Ще се изгради и 13,5 км тръба от Мало Бучино до Перник.

"Искам да благодаря на столичните общински съветници, разумът солидарността бяха водещи по време на вчерашния дебат, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров  в Сутрешния блок на БНТ.

По думите му, срокът за изграждане на тръбопровод за 45 дни, е реалистичен. Мисля, че това е реалистично при добра организация, вече има добра подготовка и в рамките на следващите дни ще започне изграждането на това съоръжение. Няма план Б, това е единственото решение за Перник, категоричен е кметът по въпроса дали има резервен вариант, освен получаването на вода през водопроводната мрежа на София.

"Ние имаме вода до април, но не трябва да се осланяме само на природата. Изграждането на тази връзка ще даде възможност язовир Студена с по-бързи темпове да увеличава своя обем", каза още кметът.

"Ако се види, че язовирът продължава да спада с по-бързи темпове, режимът ще бъде подменен, но засега това не се налага", допълни Владимиров.

Относно качеството на водата в Перник, той заяви, че според пробите на РЗИ, тя е годна за пиене, но повечето граждани предпочитат да използват минетална вода.

"Засега няма проблеми с детските градини и училищата, има хидрофобни системи, както и химически тоалетни, които са разположени в града", допълни Владимиров.

ВиК - Перник не е в добро финансово състояние, ангажиментът и на държавата е, че ще се намерят варианти за по-добра организация и по-добро финансово състояние. Уверението на КЕВР е, че няма да има повишение в цената на водата, категоричен е кметът.

Имаме много оплаквания от граждани, че водомерите продължават да въртят, дори когато няма вода. Днес ще говоря с ВиК дружеството да намери варианти, с които да бъдат компенсирани, коментира Владимиров.

По въпроса за вота не недоверие към правителството, иницииран от БСП заради водната криза, Владимиров заяви, че е очаквал да има по-сериозен дебат в парламента, но за съжаление не го е видял.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.