• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Румен Петков: F-16 за нашите ВВС е на гол тумбак - чифте пищови

Румен Петков: F-16 за нашите ВВС е на гол тумбак - чифте пищови

/КРОСС/ F-16 за нашите Военновъздушни сили (ВВС) е на гол тумбак - чифте пищови. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков в предаването "Тази сутрин".По негова информация самолетите и хеликоптерите на военните в момента не са застраховани. Заради това оставка трябва да подадат шефът на ВВС и министърът на отбраната, смята Петков.

АБВ призовава за мораториум върху купуването на нови изтребители. От партията настояват заделените за сделката пари - 1,8 млрд. лв., да бъдат инвестирани в образование, здравеопазване и борба с демографската криза.

Правителството тази седмица поиска от Народното събрание мандат за преговори с правителството на САЩ за сключване на договор за придобиване на нов тип боен самолет. Срещу процедурата ще гласуват от БСП.

Румен Петков коментира и напрежението във Войводиново - в селото започнаха протести и събаряне на незаконни ромски къщи след като двама младежи от ромската махала пребиха командос на Богоявление.

"Не може всеки път, когато двама цигани посегнат на редовен човек, ние да сме смаяни от факта, че има незаконни постройки", каза лидерът на АБВ. По думите му решението е да се направи карта на всички незаконни постройки в страната от областните управители, да се осигури ресурс и да се действа незабавно.

Тази вечер ще има нов голям протест в пловдивското село Войводиново. Очаква се да бъде най-мащабен заради призива колеги на пострадалия военен да се включат в демонстрацията. По информация на bTV възможно е да се включат и спортни агитки. Снощтият, четвърти пореден протест в селото, протече мирно и без напрежение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не на гол тумбак, а на гол задник. Прав е Петков, ама лудите в правителството , начело с Бойко и агента Цветанов вече са ни обещали на Янките. И РАЯТА българска гледа умно и кротко.

12.01.2019 01:50:31

голям пожар

Това е недалновидната политика на едно неадекватно правителство. Да се купуват неща на парче от тук от там , самолечета, корабчета, въртолетчета, камиончета, бомбички, компоненти и консумативи на килограм. Едните стари, другите почти нови, а някои непроизведени и не тествани и то на изплащане. Няма гаранции, няма връщане назад. 3 от 5 за резервни част, щото новите части ще са колкото едно цяло изделие.

11.01.2019 15:27:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.