• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Преглед на вестниците на 18 януари

Преглед на вестниците на 18 януари

/КРОСС/Управляващите въвеждат откровена цензура за медиите" е водещото заглавие на "Сега". Повод са промените в Закона за личните данни, които предвиждат до 20 млн. евро глоби, пояснява вестникът.

В Западна Европа подобни промени изрично упоменават, че не се отнасят до журналистите, пояснява за изданието водещ адвокат.

Банди от крадци рушат архитектурни паметници, къщи, цели заводи и села, пише на първа страница на "Труд". Те използват керемидите, гредите, тухлите. Крадците обаче не отиват на съд, защото, според нашето законодателство, щетите са под равнището на минималната работна заплата и не се налага съдебна отговорност.

Болни от шест области на страната нямат възможност да си купят лекарства през нощта, алармира "Телеграф". В град като Варна има едва четири денонощни аптеки, а за по-малките градове няма никакъв стимул такива аптеки да съществуват, поясняват фармацевти.

Все още не са изплатени обещаните помощи на стопани от силистренско село, чиито прасета бяха унищожени заради африканската чума, разказва "Труд". Хората чакат парите си вече шест месеца и са потърсили съдействие от обществения защитник Мая Манолова.

"Бавно, мъчително и с унизителното съучастие на държавата "Булгартабак" се запъти към историята, коментира вестник "Сега" в материал, озаглавен "Как се убива златна кокошка".

Днес цигареният титан е само история като "Кремиковци", авиокомпания "Балкан", "Химко" и "Полимери", заключава изданието.

"Търсенето на земеделска земя е два пъти повече от предлагането", информира вестник "Земя". В Добруджа черноземът струва 2 500 лева за декар.

Изпълнителният директор на държавното дружество "Автомагистрали" Стоян Беличев заявява, в интервю за "24 часа" "Обмисляме по-дълга от изискваната гаранция за новия участък от магистрала "Хемус". След завършване на участъка от София до Велико Търново ще се стига за близо два часа, прогнозира той.

"Стандарт" нарежда на четвърто място довършването на магистрала "Хемус" сред петте най-големи инвестиционни проекти на тази година. Правителството отдели 1 милиард 349 милиона лева, за да се изградят 134 километра.

Теглим евтини кредити за саниране на къщи, пише "Монитор". Изплащаме ги максимум 15 години, а нашето участие в общата сума ще е минимално.

"Монитор" информира, че за кандидатстването в детска градина ще се иска уседналост на родителите. Това е решение на Столичния общински съвет.

От Александровска болница се похвалиха с американска награда, пише "24 часа". Клиниката по кардиология е отличена за научен принос от световно известната Американска сърдечна асоциация. Става дума за проучвания на екип, воден от доц. Добрин Василев.

"Стандарт" предлага коментар в рубриката си "гледна точка" за кича в българския туризъм. "Ние не разчитаме на маркировки и подновени обекти, а на съсипани, разрушени и затънали в руини места. В момента държавата ни губи уникални места, с които би привлякла туристи, заради безхаберието си", пише в коментара.

Телевизията на БСП ще започне предавания на 24 януари, съобщава директорът й Любомир Коларов в интервю за вестник "Дума".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.