• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/ Заради петрола горивата най-скъпи от 3 месеца, пише "24 часа". Дизелът стигна 2,34, а бензинът се продава за 2,14, уточнява всекидневникът и извежда като основна причина за поскъването котировките на петрола, които са почти 68 долара за барел.

Вестникът публикува интервю с юриста Цветан Цанев, чието име нашумя след разкритията, че средства на държавната петролна компания на Венецуела са били държани в открита от него сметка в българска банка. От интервюто става ясно, че Цанев се намира в Швейцария. "Случаят се политизира, но чисто професионално погледнато, няма поводи за скандал", казва Цанев, според който действията му са били напълно законни.

Хаосът с пенсиите спрян от премиера Борисов, пише на първата се страница "Труд", според който министър-председателят е наредил "да няма ощетени българи" от промяната на формулата за изчисление на пенсиите. "Спасител, Султан и Балканджи Ганьо" е озаглавен саркастичен фейлетон по темата на последната страница на "Сега". "Той непрекъснато спасява народа от видими и невидими заплахи, често пъти ние нищо не разбираме, защото злото е пресечено из корен", пише авторът и допълва - "лоши везири и чиновници на Добрия султан объркаха формулата за пенсиите". "Гръмна пенсионната реформа на ГЕРБ", е интерпретацията на "Дума", като според вестника на БСП две правителства на Борисов ощетяват бъдещи пенсионери, а над 31 процента от пенсиониралите се от началото на тази година ще бъдат с по-малка пенсия.

Цветан Цветанов се оказа собственик на нов свръхлуксозен апартамент, пише "Сега" на първата си страница. Според вестника, зам.-председателят на ГЕРБ е замесен в поредната въртележка от сделки с имоти при съмнително ниски цени, които "могат да говорят за избягване на данъци". Скандали с апартаменти бележат кариерата на зам.-шефа на ГЕРБ, припомнят от вестника.

"Потокът на мълчанието" е озаглавена неподписана позиция на "Труд", провокирана от факта, че строежът на газопровода „Турски поток" е достигнал бреговете на Турция, а "Газпром" официално е уведомила българските власти, че от 2020 година спира транзита на газ през нашата страна за южната ни съседка. "Откъде ще минава продължението на "Турски поток" и дали ще пресече територията на България все още официално не е обявено от Москва. Това мълчание вече граничи с абсурда", пише вестникът.

"Таксиджии на война с руските копърки", пише "Телеграф" за "граждански арести", които таксиметрови шофьори осъществяват спрямо техни "нелегални" колеги, използващи руското приложение за превоз "Максим". Сплашването в глухи улици е отговорът на водачите от столични компании срещу т.нар. "руски Юбер" пише журналист от изданието, който сам успял да регистрира в "Максим" - цитирам "24-годишна трошка", с която да превозва пътници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.