• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/„Рекордно евтини храни и зеленчуци", пише „24 часа" на първа страница. Вестникът цитира прогнози на експерти, според които реколтата тази година ще е добра и цените ще спаднат до равнищата от 2015 година. По-рязкото поскъпване при маслото и останалите млечни продукти е заради повишеното търсене на българска продукция, обяснява председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов. Според „Дума", поскъпнаха храни от първа необходимост. С най-голям ръст през миналата седмица в цените са картофите, сиренето и маслото. Изданието също цитира данни на комисията по стоковите борси, като подчертава, че, на месечна база, най-рязко е повишението на цените при млечните продукти - 5,6 на сто. В началото на март по борсите поскъпват сирене, мляко и яйца, пише „Труд". Цената на картофите се е повишила с 15 на сто само за седмица. пилешкото месо вече е близо 4 лева за килограм. Сухата есен уби част от реколтата в Добруджа, пише „Монитор". Износът на жито е намалял с една пета в сравнение с миналата година. Изкупната цена на хлебното зърно се е повишила с 30 на сто. Европейската комисия предлага седем милиарда и 700 милиона евро за българското земеделие, пет милиарда и половина евро от тях са за директни плащания. Това съобщава, в интервю за „24 часа", еврокомисарят по земеделие Фил Хоган. Средствата са за периода от 2021 до 2027 година, на практика се запазва размерът на евросубсидии по общата селскостопанска политика в номинално изражение, пояснява Хоган.

„Потопът в село Бисер вече струва над един милион лева на данъкоплатците" пише „Сега". Пострадали от наводнението от 2012 година в хасковското село печелят дела за обезщетения срещу немарливостта на държавата, осем души загинаха тогава, припомня изданието. По всяко спечелено дело институциите дължат поне по две хиляди лева адвокатски хонорари.

„Дипломи на черно в нета" е водещата тема на „Телеграф". 40 лева е цената на диплома за степен магистър. Библиотекарки пишат разработки за 200 лева, пише изданието.

„Схема с български номера жили румънци със запорирани коли" съобщава „Монитор". Стотици купувачи изпадат в неприятни ситуации заради неплатени у нас данъци и такси на автомобила.

„Съединените щати върнаха България на поправителен" пише „Сега" в рубриката си „Наблюдател". Американците зарязаха дипломатичния тон и отново пратиха надзорник по корупцията у нас. Друго заглавие в днешния брой коментира „Борисов избута българската дипломация към дъното; премиерът превърна външно министерство на помощна администрация...."

Председателят на асоциацията на разузнавачите у нас Горан Симеонов заявява в интервю за „Труд" „НАТО очаква от нас да участваме с апортна вноска във военни бази". „Бавно и полека се превръщаме във фронтова държава", коментира той. Според него, опасността от военен конфликт нараства неимоверно.

Зеленчуци, отгледани от младежи с интелектуални затруднения, вече се продават в Добрич и района, информира „Земя". Оранжерия на социално предприятие, наречена „Чудната градина", предлага първата си продукция - зелен лук и зелен чесън, отгледани от младежи в неравностойно положение. На площ от 4 декара те се грижат и за цветя и не използват никакви химически препарати, разказва вестникът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.