• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Преглед на вестниците на 14 януари

Преглед на вестниците на 14 януари

/КРОСС/ Осем области пред грипна епидемия", съобщава Монитор. Най-много заболели има в областите Силистра и Стара Загора, щамът "Калифорния" атакува хората на възраст от 30 до 50 години, уточнява изданието.

"Мониторингът на "Зелена карта" може да оскъпи полиците", прогнозира 24 часа. Трябва да убедим Брюксел до март, че у нас няма проблем със застраховката, защото това може да ни спъне за присъединяването ни към Шенген, коментира вестникът.

Труд пише за нова смъртоносна мания - нощно катерене. Репортер на вестника е установил, че в новогодишната нощ Черни връх е бил атакуван от 50 души. Според изданието, уволнените хижари на заслона на върха са изкупителна жертва на пишман планинари. Те не пуснаха в заслона премръзнал турист по шорти в новогодишната нощ, след което стана скандал и бяха уволнени.

"На парламента му се свидят 100 000 лева за правни съвети", пише Сега. Става дума за желанието на видни наши юристи да бъде закрит Съвета по законодателство, защото никой не ползва съветите му. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева очаквала специалистите да дават консултации безплатно.

Вестник Сега коментира "Успя ли държавата да осигури студенти за дефицитните специалност". "Математиката остава сред най-нежеланите направления, но в педагогиката кандидатите вече са повече", става ясно от проверка на вестника.12 държавни университета са запълнили всички бройки, сред тях са медицинските висши учебни заведения.

Дума цитира коментар от интернет, озаглавен "Пакетът "Макрон" и непотърсеното мнение на шофьорите", в който се задава въпросът кой е истинският ощетен. Стотици са коментарите на шофьори в социалните мрежи, в които се казва, че предложените от Европарламента мерки са в тяхна полза. Единодушно е мнението, че протестиращите превозвачи всъщност се опасяват, че ще намалеят печалбите им и че има причина за протест, която обаче е точно противоположна на тази, заради която се проведе демонстрацията в Брюксел миналата седмица, пише вестникът.

По данни на Центъра за защита правата в здравеопазването, за трета поредна година България е на второ място в Европейския съюз по брой на зъболекари на глава от населението. За това пише Монитор като уточнява още, че данните показват и нарастване на броя на зъболекарите през тези три години.

Земя подробно обяснява новите моменти при пенсиониране, влезли в сила от началото на година. Пенсиите вече се избисляват върху доказания стаж, натрупан от 2000-та година насам. Пенсията ще се отпуска от датата на навършването на посочената възраст, но не по-рано от датата на подаване на заявлението за пенсиониране, пояснява вестникът.

Поетесата Маргарита Петкова предлага, в статия в 24 часа, законодателството да не прескача граници в отношенията родител-дет. "Трябва ли да те наказват, ако издърпаш ухото на детето?" пита тя риторично.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.