• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Преглед на вестниците днес - 13 декември

Преглед на вестниците днес - 13 декември

/КРОСС/ Вестник „Земя" цитира думи на посланика на Русия у нас Анатолий Макаров, че „Турски поток" минава през България". Той заявил това в отговор на въпрос на пресконференция, като казал: „...планът остава, както са го обявили руснаците, а именно - през България".

Изданието, заедно с „Дума", коментира и протеста на строителите с обобщението, че е български прецедент властта и капиталът да са заедно срещу опозицията. На първа страница на опозиционния вестник е поместена снимка на премиера Борисов с посетили го протестиращи строителни босове с надпис „мафия". За два часа кабинетът даде милиард и 450 милиона лева за строителни фирми и само 70 хиляди за образование, пише под снимката.

В подобен дух е и водещото заглавие на „Сега" - „Кабинетът похарчи един милиард и 700 милиона лева за час". Кметове и строителни фирми ритуално благодариха на правителството за отпуснатите пари, е подзаглавието. Строителната камара призова премиера, „...да не се опъва на политическото говорене", пише още вестникът. „Сега" също коментира протеста на строителите. В рубриката си „Наблюдател" пише: „С протест репутация не се гради". Когато бизнесът търси политическа подкрепа, значи нещо не е наред с бизнеса, заключава изданието, публикувало също снимката на премиера с ръководители на крупни строителни фирми.

„24 часа" представя пространно протеста на строителите и последвалите срещи на шефовете на мощни фирми с управляващите. Премиер, министър, парламент и 60 хиляди българи подкрепят строителите, според вестника. Цитира се и президентът Радев, който също прие ръководители на бранша: „Моето доверие няма да бъде спечелено с протести".

„Работим тръбата да мине през България", пише „Труд", като цитира посланика на Русия у нас Анатолий Макаров по повод втората тръба на газопровода „Туски поток". Дипломатът е добавил, че Москва и Брюксел работят по създаване на нова директива за „Турски поток" и „Северен поток 2". Има и друг акцент в това издание от пресконференцията на Макаров - „Ако на българския бряг НАТО разположи ракети, Русия няма да мълчи", заявил Макаров.

Брюксел наложи наблюдение над застраховката „зелена карта" заради български полици на коли в чужбина, информира „24 часа". Наши компании не изплащали щети при катастрофи зад граница. Наблюдението означава, че българското представителство в общата европейска система „зелена карта" ще трябва да отчита всеки месец паричните потоци.

Болници точат пари от Здравната каса с по пет операции годишно, пише „Монитор". Вестникът цитира директора на "Пирогов" Асен Балтов. Той пояснява, че има болници с акредитация за най-високо равнище, но в тях липсва необходимото за това компетентно медицинско лице. Лекари настояват да се изготви индекс на болниците, допълва "Монитор". Това е необходимо, за да може пациентите да знаят коя болница какво качество на лечение предлага. Например, за да е на ниво кардиологична болница, в нея трябва да се извършват поне 250 операции на година.

„Телеграф" предлага доста потребителски теми. Една от тях - пробутват ни олио за зехтин. „Светещи гирлянди помпат сметката за ток" е друго заглавие. Вестникът разказва и за неволите на живеещи в саниран блок в столичния квартал „Люлин", в който фирмата за топлинно счетоводство „Тахем" отказва да направи определена корекция, с което обрича хората да останат без отопление от Нова година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.