• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/"След папата идва "Фолксваген", гласи челото на седмичника "Стандарт". Според вестника седмица, след като Франциск посети Раковски, "градчето отново може да роди световна новина", защото немският концерн е "на крачка" да избере терен край близкото село Калековец за дългоочакваната инвестиция. "На 14 май акционерите във "Фолксваген" избират между Раковски и Измир", "заводът ще ни изстреля в топ 10 на Европа", "от конвейра ще слизат по 1000 коли на ден", пише още "Стандарт" за евентуалната инвестиция.

Антикорупционната комисия е редактирала декларацията на Румен Порожанов, пише "Сега". Проверка на вестника е показала, че качената в сайта на комисията декларация на земеделския министър не отговаря на подадения от него хартиен документ. От дигиталното копие отсъстват имотни сделки на съпругата на Порожанов, разкрити от сайта "Биволъ". От земеделското министерство твърдят, че сделките на Порожанова са били отразени в декларацията и не знаят защо те не фигурират в копието, качено на сайта на КПКОНПИ, пише "Сега".

"24 часа" и "Труд" посвещават на Лозан Панов неподписани пространни материали за разсекретените от Висшия съдебен съвет стенограми от срещи на магистрати с пратеници на Брюксел. Според "Труд" Панов петни България пред експертите от Брюксел и мечтаел "никога да не пада мониторингът на ЕК, за да продължава да се изкарва жертва на натиск, тормоз и терор".

"24 часа" изтъква, че Панов е атакувал всички институции пред еврокомисията и защитил само Иванчева. Главният прокурор Сотир Цацаров е загрижен повече за съдиите от шефа им, допълва всекидневникът.

"Камбитов управлява Благоевград от София", пише опозиционният "Дума" по адрес на кмета. Вестникът цитира регионален сайт, според който Камбитов, две негови заместнички и главния архитект на града всеки ден пътуват от София и обратно, като източват общинския бюджет, с който плащат горивото си.

"Куо вадис, Слави?", пита "Стандарт" в коментар, посветен на слизащия от екран телевизионен водещ Слави Трифонов. "Ще видим ли от Дългия политическо шоу в стил "Зеленски", прави авторката аналогия с новия украински президент, но допълва, че Трифонов е загубил "хиляди последователи" след интервюто си с премиера Бойко Борисов миналия ноември и едва ли ще си върне доверието им.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.