• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

В пресата днес

/КРОСС/ "Пази ни армия без хора и техника", това е водещото заглавие на "Труд" след вчерашното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев. Политиците решиха до юни Народното събрание да приеме плановете за превъоръжаване.

През първите два месеца на годината е регистриран спад от 42 на сто на чуждестранните инвестиции, пише още на страниците на "Труд". Има отлив на компании, които искат да влагат дългосрочно в икономиката. Двойно по-малко са и вложенията в имоти, според данни на БНБ.

"Прокуратурата в Маями има само имейли срещу Желяз Андреев", пише "Сега". Това става ясно от обвинителния акт, предоставен на вестника от прокуратурата в американския щат. Петимата българи са обвинени в Съединените щати за 6 сделки със Сирия и една с Китай.

"Европа ще забрани двойния стандарт при храните", обещава от страниците на "24 часа" проф. Веселка Дулева от Националния център по обществено здраве. На 30 април в София ще има форум срещу двойния стандарт, на който ще трябва да се постигне съгласие между държавите-членки за приемане на европейско законодателство и европейски стандарти.

Наблюдава се зачестяване на оплаквания от храносмилателния тракт, вследствие на прекаляване и честа злоупотреба с нерационална храна и алкохол, пише "Стандарт". Изводите са на лекари от Центъра за безкръвни операции в Пловдив.

Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров обяви, че България иска нормални отношения с Русия, информира "Сега". Сидеров и няколко души от партията са участници в международен икономически форум в Ялта.

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков стана главен преговарящ на Европейския съюз за кохезионните фондове, информира "24 часа".

Според Милена Бенкова - директорка на училището в столичния ромски квартал Филиповци, младите роми бягат от гетото. Те вече не раждат много деца, както предците си, искат да завършат гимназия, казва още Бенкова в интервю за "Стандарт".

"Земя" предлага спомен за обичания от всички ни поет, драматург и преводач Валери Петров. На 22 април ще се навършат 98 години от рождението му. Той ни напусна преди 4 години.

"Дума" пък предлага спомен за отишлия си съвсем наскоро виден композитор Тончо Русев. Вестникът помества и стихотворение в памет на твореца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.