• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Преглед на българския печат

Преглед на българския печат

/КРОСС/ "Ученици завоюваха 72 медала от олимпиада", съобщава "Монитор" на първа страница. Това е равносметката за 2018 година. Нашите деца са участвали в повече от 15 международни и балкански състезания, но управляващите не са изготвили критерии как да подпомагат финансово отличниците ни, подчертава вестникът.

"Парите да следват медалите", пише в рубриката на "Монитор" "Лично мнение". Често дори не става дума за пари, а за отношение, за няколко добри думи. Коментарът е, че финансиране от държавата е необходимо не само на наградени в състезания от списъка на образователното министерство, но и за деца, спечелили отличия на форуми извън този списък.

"24 часа" помага на съдиите, отменили паричната гаранция на Лютви Местан с довода, че не знаят имотното състояние на партийния лидер, с информацията, че той е собственик на вложени в банка 137 000 лева. На първа страница на изданието пише, че прокурори събират данни за имотното състояние на лидера на ДОСТ, който уби при катастрофа в неделя 6-месечно бебе.

Журналистката Юлияна Методиева поиска оставката на Полин Адес-Мевел от неправителствената организация "Репортери без граници", след като отново сме на 111-о място по свобода на медиите в класацията на организацията. Това пише "24 часа" с уточнението, че запазваме нелицеприятната позиция заради включването на убийството в Русе на телевизионната водеща Виктория Маринова. Юлияна Методиева подчертава, че иска за втори път оставката на Полин Мевел заради съмнения как се събира информация за състоянието на медиите в страната ни. "Сега" пише, позовавайки се на доклада на "Репортери без граници", че българската журналистика е задушена в менгеме между мафията и властта. Вестникът цитира доклада, че след убийството на Виктория Маринова властите се опитали да прикрият обстоятелствата чрез намеса в разследването. И още един цитат - "...в България се наблюдава широко разпространение на "корупция и съглашателство между медии, политици и олигарси".

Коментарът на "Телеграф" по доклада е "Репортери без граници" в огледалния свят на олигархията". Организацията публикува доклад за България, пълен с фалшиви новини, добавя вестникът.

Според "Труд" "Репортери без граници" лъже и каля страната ни непрестанно пред света под диктовка на българи.

"Най-високопоставените обвиняеми по делото "Своге" са двама шефове в АПИ" е водещото заглавие на днешния брой на "Сега" по повод разследването на катастрофата с 20 жертви. "Дума" допълва, също на първа страница, "Осем месеца след тежкия пътен инцидент прокуратурата най-сетне привлече осем души под отговорност."

Преди Възкресение Христово вестниците пишат и за цената на празничната трапеза и за качеството на традиционните храни за този ден. Една трета от сумата българите ще похарчат за агнешко месо, подчертава "Труд". Под 100 лева ще е разходът за Великденската трапеза, добавя изданието с уточнението, че най-скъпо е в Русе, а най-евтино - във Варна.

В интервю за "Стандарт" Ловчанският митрополит Гавриил предлага да се учат ромите на християнство още от детската градина. Според него дефект на националната стратегия за децата е, че прехвърля функциите на семейството към държавата и социалните учреждения. Също в интервю за "Стандарт" обичаният от всички актьор Владимир Пенев заявява "На мода са утайките, хората с морал са оставени в ниското". "Да имаш или да даваш - това е въпросът пред обществото", заключава той.

"БСП пред ГЕРБ" пише "Земя" на първа страница, като се позовава на официална прогноза на Европейския парламент, в която за пръв път се отчита преднина на социалистите пред управляващите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.