• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Вестниците коментират подадената от заместник-кмета по транспорта на София оставка. Евгени Крусев напуска, защото е обвиняем за ремонта на улица "Граф Игнатиев", пише "Труд". Вестникът цитира кмета Фандъкова, според която оставката е всъщност понасяне на отговорност. Крусев стана заместник-кмет през 2016 година на мястото на Любомир Христов, подал оставка заради скандален договор, припомня изданието. "Фандъкова остави вината за "Графа" на заместника си", коментира "Сега". Кметът с готовност прие оставката на Евгени Крусев, който чака обвинение от прокуратурата за ремонта. Тя не каза и една добра дума за работата на заместника си, пише още вестникът. "Оставка и обвинение за заместник-кмет на София", е водещото заглавие на "Земя". БСП иска и Фандъкова да освободи поста, допълва подзаглавието.

Друга обща тема за днешните всекидневници е решението на Съвета на Европейския съюз, свързано с така наречения пакет "Мобилност 1". Страната ни ще иска отлагане на новите правила, според които шофьорите ще трябва да се прибират в страната си на всеки три-четири седмици, информира "Труд". До края на 2024 година всички камиони трябва да са оборудвани с интелигентни тахографи. България и още осем държави са гласували против, пише още вестникът. "Край със спането в ТИР-а", е интерпретацията на "Телеграф". Шофьорите ще могат да нощуват само на хотел. Четири държави не са стигнали, за да се отхвърли промяната ,предложена от френския президент Еманюел Макрон. "Транспортните министри на Евросъюза одобриха неприемливи за българския бизнес правила", информира "Сега". Решението вероятно ще влезе в сила през 2020 година. "Монитор" допълва "Качват трети шофьор в тира заради нови европравила". Франция и Германия порязаха българските превозвачи, подчертава изданието.

"Работодатели скочиха на скъпия ток на борсата", съобщава "Монитор". "Заводи спират работа заради скъпия ток" е основната тема на "Дума". Бизнесът обвини правителството в некомпетентна енергийна политика, пояснява опозиционното издание.

"Страданието на животните предизвиква земетресения", предупреждават индийски учени, пише "24 часа". В потвърждение на извода на индийците е трусът в Непал от 2015 година,при който загинаха шест хиляди души. Той бе предшестван от най-масовото ритуално жертвоприношение, при което хората изклаха 600 хиляди животни и птици. Концентрираното причиняване на болка и страх при убийствата създава реални физически вълни, които са причина за катаклизми като земетресение, поясняват учените, цитирани от "24 часа". Те всъщност доразвиват теорията на Алберт Айнщайн за влиянието на гравитационните вълни. Болката на умъртвеното животно е всъщност освобождаване на огромно количество жизнена енергия, която съвременната наука все още не може да измери.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.