• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

ББЦ издига близък до „Протестна мрежа” за кмет на София

ББЦ издига близък до „Протестна мрежа” за кмет на София

/КРОСС/ „Млад човек, близък до „Протестна мрежа", един от основните организатори на протестите срещу модела „Кой" и Пеевски в София ще е кандидатът на „България без цензура" за кмет на София, който събра от мое име хиляди на протестите", съобщи в Пловдив председателят на партията Николай Бареков. Номинацията ще бъде официално обявена на 1 юни и ще бъде изненадваща и много коментирана, допълни той.

За местните избори ББЦ ще търси подкрепата на старите си коалиционни партньори. Вече били водени разговори със земеделците и „Гергьовден".

„Листите няма да бъдат толкова дълги, каквато грешка направихме преди. В тях ще влязат по 5-10 души - само доказали се хора", обясни Бареков. Навсякъде „България без цензура" щяла да има кандидати. За Пловдив вече се обсъждали няколко имена, между които на новоизбрания председател на местната структура Атанас Панчов и адвокат Дяко Дяков - бъдещият водач на листата за съветници.

„Ако трябва, ще дойда и аз да се кандидатирам за кмет на града и ще се боря за първото място", посочи Бареков.

През април депутатът на ББЦ Мартин Иванов ще внесе в парламента закон за Пловдив като културна и туристическа столица. Съавтори на проекта са Николай Бареков и Дяко Дяков. Според председателя на „България без цензура" подобен закон ще осигури 100 млн. евро годишно за Пловдив, чиито театър, опера и балет трябвало да получат национален статут. От ББЦ ще предложат и отделен закон за Варна като културна и туристическа дестинация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.