• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Светлана Куюмджиева: Сцената за откриването на Пловдив 2019 излиза малко над 1 милион

Светлана Куюмджиева: Сцената за откриването на Пловдив 2019 излиза малко над 1 милион

/КРОСС/ Артистичният директор на фондацията "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" думите на шоумена Слави Трифонов, че той е бил наел същата сцена, използваната за откриването на Пловдив като европейска столица на културата, но за сума от само 680 хиляди лева.

Бюджетът на цялото откриване е публикуван на сайта на фондация "Пловдив 2019". Тя не се крие, публична информация е, по закон. Вчера публикувахме и самите цифри - по принцип сцената с подиумите към нея, с цялото техническо оборудване, което включва огромен ресурс от България и много техника, която е внесена от Германия, излиза малко над 1 милион. Другия милион се разпределя по хонорари на артисти, по хонорари на самата компания, която изпълнява самото събитие, допълнителни разходи, свързани с логистика, с транспорти, с контейнери. Цялото това събитие, понеже мащабът му е огромен, има множество неописуеми като мащаб разходи, коментира Куюмджиева. Тя допълни, че не иска да приема думите на Слави Трифонов като обвинения. По принцип не би могла тази сцена да бъде наемана, защото тя е измислена, конструирана и построена специално за това събитие. Скелето е от Швейцария и е на компания "Мюсли груп".

Те правят скелета и ги отдават за събития по цял свят. Техен екип дойде и построи сцената тук. Ако я видите вътре, конструкцията е уникална - всяка част си знае мястото. В момента тя се разглобява по изключително прецизен начин. Всички елементи се връщат обратно в компанията, но тя няма да бъде построена отново така както изглежда. Те се ползват за други цели. Слави Трифонов не би могъл да наеме тази сцена, защото тя не се отдава под наем, заяви Куюмджиева. Тя допълни, че сцената е построена специално за Пловдив, за откриващото събитие. Ние не сме я купили, ние сме я наели, както и техниката.

Вие видяхте много екрани, прожектори, много от тях въобще не са познати в България. Те бяха внесени от Германия. Това са наемни цени. Германските ни партньори направиха доста солидно проучване на възможни оферти и ни избраха най-изгодните. За това работиха и с българска компания, която да осигури техническото обслужване, тъй като те предложиха най-изгодната цена. Съвсем рационално не взеха германска компания подизпълнител. Тази сцена не може да стои цяла година някъде, тъй като няма къде - затворихме булевард, за да я инсталираме там. А и тя не е необходимо да стои цяла година някъде, тъй като тя е супер специфично съоръжение, направено конкретно за този спектакъл и за неговите нужди. Плащаме и 400 000 лева ДДС, обясни още Светлана Куюмджиева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Интересно защо никой не споменава, че през 1999 година Пловдив беше столица на културата. Дали всички ги е хванала амнезия?

19.01.2019 21:34:44

На това русото, което имаме...

...като артистичен директор, слушайки му изказа, ще му отива да престене с коафьорските се цветови лутания и да запази русото излъчване до живот!

16.01.2019 20:31:26

Анонимен

Тъпа, пошла и глупава работа е тая „европейска столица”! Слугинаж и клишета. Европа. Пфу, деба и тъпизмите.

15.01.2019 23:58:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.