• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Работниците от ВМЗ - Сопот излизат на протест

Работниците от ВМЗ - Сопот излизат на протест

/КРОСС/Работниците от ВМЗ - Сопот излизат на протест пред Министество на икономиката. Исканията на протестиращите са да бъде подобрена организацията на ефективността на работата в завода и да бъдат увеличени работните възнаграждения.

Пред БНР председателят на КТ "Подкрепа" в завода Димитър Атанасов поясни, че министърът не е виновен, а е бил подведен от господин Юлиян Насков, който е член на директорите в оставка, който междувременно обвинява КТ "Подкрепа" в желание за контрол, корпоративни интереси и желание за кадруване.

КТ "Подкрепа" никога не се е борила за това нещо. Обвиняват ни, че искаме да върнем бившия изпълнителен директор Иван Стоенчев. Това не отговаря на истината, заяви Атяанасов.

Според него Юлиян Насков е коментирал темата по различен начин пред засегнатите страни. 

Протестиращите ще връчат днес папка с документи на заместник-министъра. И днес ще му лъснат лъжите от всякъде, коментира още председателят на КТ "Подкрепа" във "ВМЗ - Сопот".

Относно въпроса с площадка Иганово, Атанасов поясни: Трима човека направиха възможно пускането на площадка Иганово, но от господин Юлиян Насков не е сред тях. Когато трябваше да се пусне, той се уговаряше с външните контингенти. Премиерът Бойко Борисов, главният комисар Сотир Цацаров и шефът на РПУ Карлово господин Христо Бахлов - това са хората, които направиха възможно пускането на площадка Иганово, но не и борда на директорите.

Атанасов коментира също входиранто писмо за увеличаване на работните заплати във "ВМЗ - Сопот":

КТ "Подкрепа" винаги е била заплатите да бъдат вдигнати и за това нещо ще настояваме. Имаме готов план, нашите експерти работят по този въпрос. Хората го заслужават.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.