• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Читателите на КРОСС са единодушни: Изборът на "Евровизия" е политически

Читателите на КРОСС са единодушни: Изборът на "Евровизия" е политически

/КРОСС/ "Журито обяви за победител Австралия.

Зрителите на Европа дадоха победата на Русия.

Победи Украйна.

Украйна спечели Евровизия с откровено политическа, ангажирана и провокативна песен, която разказва през 2016 г. за депортирането по нареждане на Сталин на 230 000 кримски татари в Узбекистан, Казахстан, Таджикистан между 18 и 20 май 1944 г."

Така започва един от коментарите за Евровизия 2016.

Веднага след победата на Джамала бившият премиер Арсений Яценюк написа във Facebook: Браво, Джамала! Блестяща и заслужена победа...Крим ще бъде украински...

В телефонен разговор, в който Вован се представя за съветника на украинския президент Вадим Черниш, Джамала споделя, че песента й има скрит смисъл, скрит политически подтекст и всъщност тя е за присъединяването на Крим към Русия през 2014, а не толкова за кримските татари от 1944.Според правилата на Евровизия, песните от конкурса не могат да съдържат политически лозунги и да съдържат политически послания. Мнимият съветник "Черниш" пита Джамала, "Нямаше ли да е по-добре да кръстиш песента си 2014, щом става въпрос за Крим?" (04.55' ), на което тя отговаря чистосърдечно, припомня в коментара си Валери Ценков, Тема online.

- "О, тогава песента със сигурност нямаше да попадне на конкурса. Щеше да бъде оценена като политическа акция. Преди два дни се срещнах с ЕBU (Европейският съюз за радио и телевизия) и те много се страхуваха, страшно се страхуваха...Имало е такива опити от Грузия, но те ги изключили, имало е такива опити и от Армения и те също са били изключени. Ако аз съвсем малко бях прекалила и бях казала че ето те всичко ни взеха, ла-ла-ла...ако бяха почувствали дори най-малка агресия, те нямаше да ме пуснат. Това не е арена за политически лозунги".. Разбира се, има го. Безусловно. Ние с вас го знаем под секрет..Но ако го кажа на глас, те ще свалят тази песен. Трябва да бъдем много мъдри и акуратни"..

- "Черни" продължава: "Да, съгласен...Ами тогава може би след изпълнението няма ли да има някакви политически лозунги като "Слава на Украйна", "Слава на героите"...А?

- След изпълнението...Какви лозунги? Може нещо..Но в песента е казано повече, отколкото си мислите.

- Най-важното е, че ние знаем за какво е тази песен.

- Да, абсолютно точно. Но и хората знаят, хората разбират.

Читателите на КРОСС са единодушни: Изборът на "Евровизия" е политически.

На въпроса "Смятате ли, че изборът на "Евровизия" е политически?" 96.5 % от участвалите в анкетата са отговорили "Да" и едва 1.7 % - "Не".
0.3 % не могат да преценят, а 1.4 % не се интересуват.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Параноята е социално заболяване,т.е. продиктувано е от множество социални,политически и обществени фактори. В Комбинация с "Шизофрения" отписват пациентите от социалната отговорност ,която носи държавата за всеки един член на обществото.Българите с тази диагноза са "захвърлени" пренудени да просят и да живеят в недоимък,защото държавата не се е погрижила за техния "екзицент-минимум" на живот! "Параноидалната-шизофрения" е социалното "Клеймо",което се поставя на неудобните политически българи.Тези хора са лишени от правото да шофират,да се женят и да имат деца. Геноцида в република България за почва с диагнозата "Параноидална-шизофрения"! Тревожното е ,че лекарите психиатри с "лека ръка" изписват лекарства на килограм с които облекчават симптомите ,но не и факторите провокиращи и отключващи това заболяване. На "запад" хората са са свикнали с цените в магазините,транспорта-навсякъде. Този модел на оздравяваща "Шопинг-терапия" е масово използван,болните се научават отново да смятат да се надяват,че ще живеят по-добре и се чустват не напоследно място "Социализирани" с останалите членове на обществото. Искам да изразя възмущението си на българин,затова,че в България разлика между "психоанализа" и клинична "психиатрия"-НЯМА!Не се разграничават леките случаи от тежко болните! Малкото подготвени лекари за Психоанализа със специализации в чужбина вземат куп пари зада направят добра диагноза и лечение на заболяването "Параноидална-шизофрения". Трагично е ,че в Република България през 21 век има насилие при лечение на психиатричните заболявания,което говори аз ниска култура на лекуващите психиатри в областните психодиспансери и клиники. Социалния пробив на чужденците от Азия,намеси нови играчи в българското общество.Араби пристигащи с огромни финансови активи-пари се наместват на местата на тези психично болни българи. Благодаря за вниманието!Да живее България!

27.05.2016 13:24:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.