• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Младен Маринов: Нападенията срещу полицаи се увеличават (снимки)

Младен Маринов: Нападенията срещу полицаи се увеличават (снимки)

/КРОСС/ През последните години се увеличават случаите на нападения срещу полицаи, каза пред журналисти в Лясковец министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Там министърът, директорът на ГД "Национална полиция", роднини, близки, колеги, приятели и граждани поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на командоса Емил Шарков, поставена в двора на СУ "Максим Райкович".

Полицаят от СОБТ Емил Шарков загина на 14 март 2014 г. при специализирана полицейска акция за отнемане на незаконно оръжие в дома на 54-годишния Петко Петков в Лясковец. Маринов посочи, че е нужно неприкосновеността на полицаите да бъде облечена в по-голяма съдържателност в измененията и допълненията в Закона за МВР.

В последно време няма полицейска намеса по някакъв проблем, било то за спазване на нощната тишина или за нарушаване на обществения ред, която да не срещаме противодействие, свързано с активни нападения, подчерта той, цитиран от БТА.

Според министъра трябва да предвидят по-големи санкции за тези, които си позволяват физически и вербални нападения срещу полицаи. Вербалното нападение не води до физически наранявания, но уронва устоите на институцията, подчерта Маринов.

Той уточни, че размерът на санкцията не е най-важното нещо, ако няма категорични гаранции от закона, че тя ще бъде наложена и събрана. "Първо искаме да гарантираме, че тя ще бъде наложена, а размерът трябва да е такъв, че трябва да бъде постигнат ефектът на индивидуалната и на генералната превенция", каза Младенов.

Всяка година правим анализ на сигналите за неправомерната употреба на сила или помощни средства от страна на полицаи. За последните три години има намаление на жалбите от граждани, които се оплакват за неправомерни действия от страна на полицаите във всички областни дирекции, посочи главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция". Той уточни, че същевременно според анализите почти всеки месец има по един сериозен случай на нападение срещу полицаи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нали за това им плащаме тия високи заплати и хиляди привилегии и облаги - за да служат за предпазна "стена" и да поемат недоволството на данъкопладците от управлението с крадене и лъжене на БКП+ДС-ШАЙКАТА! Ако не им отърва да подават оставки и да оставят ШАЙКАТА без предпазна "стена" на недоволството на гражданите!

15.03.2019 13:52:28

Денисс

Цялата ви работа е такава-Сбъркана!Толкова години ,само простотия!След оня главен секретар,какво да остане?Сбъркано министерство!След тоя мин.председател,какво ще остане?Сбъркана държава!Пилците пораснаха,но станаха кокошки-нищо повече! А и един скромен съвет-Назначавайте и жените им!Все някой трябва да ги пази!

15.03.2019 09:28:48

Анонимен

Ами, след като пазите престъпниците и престъпленията им (без значение дали са мангасари или крупни измамници), след като сте зависими, а не обратното, след като съд и прокоратура са Герб, нападенията ще се увеличават! Какво остава за обикновените хора???

14.03.2019 16:33:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.