• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Тръмп предупреди, че може да въведе извънредно положение

Тръмп предупреди, че може да въведе извънредно положение

/КРОСС/ Американският президент поднови предупрежденията, че може да въведе извънредно положение в страната. Подобен ход би му позволил да заобиколи Конгреса за изграждането на стена по границата с Мексико. Заради отказа на демократите в Сената да отпуснат средства за подобно съоръжение, американското правителство остава блокирано.

Имам абсолютното право да обявя извънредно положение - повтори Доналд Тръмп и в граничния град Маккалън, в Тексас, където беше на посещение. При извънредно положение президентът има право да нареди изграждането на военни обекти със средства от фондове на министерството на отбраната.

Доналд Тръмп не отстъпва от искането си да се отпуснат 5,7 милиарда долара за изграждането на гранична преграда, като е готов да отстъпи само за това тя да не е бетонна стена. По думите му незаконната миграция води до престъпления, като разпространение на наркотици и убийства, както и до източване на обществени средства. И настоява, че стената е част от националната сигурност.На свой ред демократите, които вече доминират Камарата на представителите в Конгреса, също не отстъпват от позицията си, че стената е неморална, скъпа и неефективна. Без тяхното одобрение бюджетът на правителството не може да бъде приет. Ако кризата не бъде решена до утре, това ще е най-дългата парализа на правителството - по-продължителна от тази през 1995-та, която беше 21 дни.

Днес е първият ден, в който работещите във федералните служби, останали затворени, трябваше да получат заплатите си, но това няма да стане. Много от тях са принудени да си намират временна работа или да вземат заеми, за да платят сметките си.

Заради блокирането на американското правителство президентът се отказа да участва в Световния икономически форум в Давос от 21 до 25 януари. Той обяви решението си в Туитър, като го обясни, че причината да не направи това важно посещение е "неотстъпчивостта на демократите за сигурността на границите".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Американците направихте на луд този умен човек, с вашите болни измишльотини амбиции.

11.01.2019 14:16:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.