• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Спешната помощ ще бъде обновена със 163,5 млн. лв.

Спешната помощ ще бъде обновена със 163,5 млн. лв.

/КРОСС/ С пари от ОПРР се реновират 34 спешни отделения в държавни болници и се доставят нови 400 линейки

237 обекта на спешната медицинска помощ в страната ще бъдат напълно обновени и модернизирани със 163,5 млн.лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Договорът за изпълнение на проекта беше подписан на церемония в МРРБ в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и зам.-регионалния министър и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова.

„Проектът за модернизация на спешната помощ е изключително важен и ще обхване цялата страна, а целта ни е да осигурим подходяща, ефективна здравна инфраструктура", каза Петя Аврамова. Тя допълни, че се предвижда реконструкция и строителство на нови сгради на спешната помощ в 34 лечебни заведения с над 50% държавно участие в капитала и купуване на 400 съвременни линейки с нова апаратура. Срокът на изпълнение е 36 месеца.

„С реализацията на големия инвестиционен проект за модернизацията на спешната помощ в България ще подобрим качеството на медицинската дейност в страната и по този начин максимално ще се приближим до българските граждани. Благодарение на проекта ще преструктурираме болничната медицинска помощ в страната, така че тя напълно да отговаря на потребностите на всички граждани“, каза Кирил Ананиев.

Здравният министър подчерта, че вече има класиран изпълнител по обществената поръчка за купуване на 280 линейки, като договорът с него се очаква да бъде подписан утре, 24 октомври. Стойността му е 38 300 000 лв. До края на годината се очаква да бъде извършена и първата доставка на линейките за спешна медицинска помощ. На 20 ноември ще бъдат отворени офертите по стартираната в началото на месец октомври процедура за купуване на 120 високопроходими линейки. До края на този месец предстои да бъде обявена обществена поръчка за купуване на медицинско оборудване и апаратура за нуждите на всички центрове за спешна медицинска помощ, техните филиали и за спешните отделения на областните многопрофилни болници. Прогнозната стойност на тази поръчка е 22 млн. лв. Министерството финализира документацията по обявяване на обществена поръчка за офис оборудване за спешните медицински центрове за 2,8 млн. лв. Работи се и по стартиране на процедурите за строителната дейност, обясни министър Ананиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.