• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Радион Попов става търговски представител в Катар

Радион Попов става търговски представител в Катар

/КРОСС/ Бившият заместник - министър на външните работи в кабинета „Станишев" полк. от резерва Радион Попов, ще е първият български търговски представител в Катарската столица Доха. Попов заминава за емирството в средата на февруари, по линия на публично-частното партньорство. Голяма българска фирма в сферата на пътното строителство ще плаща заплатата на търговския представител, който ще е с дипломатически статут.
Радион Попов ще е един от 4-мата български търговски представители, които работят за интересите на българския бизнес в чужбина, по този начин.
Мандатът, с който бившият заместник - министър на външните работи заминава за Катар е едногодишен, с опция да се удължи. В посолството на България в Катар Радион Попов ще завежда службата за търговско -кономически връзки.
Сред приоритетите в работата му в Катар е лобирането и създаването на възможности за двустранно бизнес партньорство и участие на български фирми в катарската икономика и в частност в мащабното строителство на различни инфраструктурни обекти, по повод предстоящото домакинство на Световното първенство по футбол през 2022 година на Катар. Сред приоритетите на Попов е търсенето на нови възможности за партньорство в сферата на етерично-маслените култури, иновациите в петролната индустрия, селското стопанство.

Pадион Попов е дипломат от кариерата. Роден е през 1950 година в казанлъшкото село Скобелево. Възпитаник е на висшето военно училище „В. Левски" във Велико Търново. О.р офицер от разузнаването. Бил е поетапно секретар на военния аташе в Багдад. Два мандата в Сирия е помощник военен аташе и военен аташе в Мадрид. ОТ 2003 - до 2006 г. е първият пълномощен министър в посолството на България в Кайро.
В последния момент на Тройната коалиция през 2009 година Попов бе назначен с Указ на президента Георги Първанов за посланик в Рияд-Саудитска Арабия, но не замина, тъй като първото правителство на ГЕРБ още в началото на 2009 година спря всички дипломатически назначения на стария кабинет. Повече от 3 години Попов имаше този статут, без да бъде реално посланик там. Преди 2 години с друг Указ, президентът Росен Плевнелиев го освободи от тази длъжност.
Бившият зам. министър на външните работи е награждаван 7 пъти за добра работа. Владее арабски, турски, английски, руски и испански. Има издадени две книги за кюрдите. Женен е, има три дъщери, съобщава Дарик.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

НЕАнонимен

"приятел", ти си един нещастник заедно с останалите коментари на един и същи лумпен. Та Радион Попов бе изгонен от зелените чорапи най-позорно и не иска да има нищо общо с тези крадци. Той просто стана човек на Доган и Царя и с активната им подкрепа заминава при коалиция БОСТАН зад граница с диппаспорт, което е престъпление по Виенската конвенция...Същото е доказателство безспорно, че агент Буда управлява само с турците, а другите са парлама! Това, което си написал са брътвежи на един ненормалник, подкрепящ служба, която изнесе парите на България и участва в най-големите далавери през последните 25 години. Така наречените румнаджии,днес СВИни..

25.01.2015 22:29:39

приятел

Браво на българският бизнес.Те първи оцениха качествата на бившите кадри на военното разузнаване,те повярвах че те не са доносници ,а хора отдали живота си за доброто на България. Умнвикът плевньо вместо да пречи на тези хора да помогнат на България,да вземе да поиска отмена на закона касаещ Военното разузнаване.Толкова досиета разкриха и в нито едно не намериха доказателства че Военното разузнаване е изпълнявало задачи по държавна сигурност на наша територия и не откриха нито един българин АГЕНТ- на Военното разузнаване.

25.01.2015 18:40:43

Анонимен

Браво! Истински българин и патриот!

25.01.2015 17:38:03

Анонимен

Изключително достоен човек, офицер и българин! Дай Боже страната ни да може да разчита на повече истински професионалисти и родолюбци като него. А и е от Розовата долина, която ражда велики българи-патриоти!

25.01.2015 17:36:27

Анонимен

Най-после дееспособни, образовани и достойни личности на трудовия фронт ! Досадиха на всички с кьоравите врабци, които нашият народ изхранва за няма нищо ! Дано промените и правилните ходове не спират !

25.01.2015 17:25:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.