• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Сидеров: С поправките в Закона за отбраната българските офицери ще трябва да учат турски език

Сидеров: С поправките в Закона за отбраната българските офицери ще трябва да учат турски език

София /КРОСС/ Ако бъдат приети предложенията от правителството за поправки в Закона за отбраната и въоръжените сили, българските офицери ще трябва да учат турски език, тъй като ще ги командват турски офицери. „Мараба аскер!" Този поздрав ще чуват българските военнослужещи, след като приемете тези позорни поправки, заяви днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на дебатите относно предложените промени в закона.
„Няма кого да заблуждавате, няма кого да лъжете със сладките медийни приказки, които се леят от тази трибуна. Шесторната коалиция се готви да приеме поправки, с които български военнослужещи на българска територия ще бъдат командвани от турски офицери", категоричен бе националистът.
Той подчерта, че тези поправки се приемат спешно, защото така искат от Вашингтон. Сидеров попита докога военният министър и други от управляващата коалиция ще лъжат, че "Атака" плаши с война, а нямало нищо подобно. „Добре, че вашите господари от Вашингтон ви опровергават", добави Сидеров и цитира зам.-военният министър на САЩ Кристин Уормът по време на изслушване в Конгреса, която казва: „Пентагонът ще използва България за възпиране на Русия".
„Вашите началници от Пентагона го казват, дами и господа от управляващата шесторна коалиция. По думите на Уормът САЩ вече са предприели редица мерки, включително са осигурили същественото си военно присъствие в страните на Балтика - Полша, Румъния и България.
Сидеров припомни и още една информация от медиите, в която се казва, че НАТО разполага военен комуникационен център във Варна, а не в София.
Той попита как точно ще възпираме Русия и се обърна към народните представители: „Този отговор моля да ми дадете, когато заставате тук да пледирате за тези поправки в закона. Тези поправки в закона превръщат България окончателно в абсолютно несуверенна държава, но най-важното е, че ни правят безропотен изпълнител на военни заповеди, които ще обслужват американските интереси. Ние ставаме фронт, ние сме на огневата линия. И това ви го казват началниците от Вашингтон. Затова парламентарната група на "Атака" ще гласува „против" закона. Призовавам и останалите да гласувате „против", ако е останало все още някакво здраво мислене у вас, защото стъпките, които сега предприемате с тези поправки са много, много опасни за България,", заключи Сидеров.
До гласуване така и не се стигна, тъй като заседанието беше прекратено.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

най-накрая европа ще поправи грешката на Русия от 3 март

05.03.2015 16:41:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.