• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Порожанов: Преговаряме с търговски вериги да продават хляб без печалба

Порожанов: Преговаряме с търговски вериги да продават хляб без печалба

/КРОСС/ Властите водят преговори с големи търговски вериги у нас за това да продават хляб без да включват в цената му печалба за самите себе си. Това каза в ефира на „Здравей, България” земеделският министър Румен Порожанов в коментар на поскъпването на насъщния, което от няколко дни насам е факт в няколко града у нас.  Основните аргументи за скока на цената са по-високите изкупни цени на пшеницата и увеличението на минималната работна заплата, обясниха хлебопроизводителите.

Идеята сега е надценката да бъде само за покриване на брака и на разходите в самата верига. Засега получавам подобни уверения, защото самите вериги са регулатори на цените”, каза Порожанов.

Той обясни, че и сиренето, и кашкавалът достигат до крайния потребител с около 30% надценка. По този казус също се водели разговори с търговците.

Министърът на земеделието коментира и акцията на Спецпрокуратурата, провела се в Своге срещу заподозрени в незаконен добив и търговия с дървен материал, извършвани от 2014 г. досега. По случая бяха задържани общо петима души, сред които е и шефът на Регионалната горска дирекция в София. Той е сочен за лидер на престъпната група. Арестуваните с заподозрени и в кражби на части за специализирана горска техника, притежание на незаконни оръжия и боеприпаси и палеж на автомобил.

Порожанов каза, че конкретният случай не му е известен и допълни, че „основните проблеми на Софийската дирекция са свързани с набезите на ромското население”.

По въпроса с наболелия проблем с чумата по свинете земеделският министър бе категоричен, че оградата по границата ни с Румъния е била „изключително правилна мярка”.

Съоръжението е надеждно и спря движението на животни от Румъния към България”, каза Порожанов. И допълни, че вече е извършена проверка във връзка с разследването на NOVA за конфликт на интереси при изграждането на оградата. Докладът бил изпратен до компетентната комисия.

Сега цел на санитарните власти било създаването на биопръстен около индустриалните ферми, така че в тези райони да не навлизат домашни прасета.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Как да намалят ДДС-то, така им е по-удобно за смятане! Иначе, ако въведат диференцираната ставка, ще стане трудно, па ще трябва да се напрягат много... Горките данъчни!!!

20.09.2018 20:19:09

Анонимен

А бе идиот герберски ,кой работи без да печели! Кой ще ти се върже на тези глупости ,които говориш! Крадете от всичко , сега хлябът ви е виновен! Намалете поне ДДС на хляба ,бе идиот!

20.09.2018 13:43:38

Анонимен

тоя е луд!

19.09.2018 22:20:57

Анонимен

А, ДДС-то в/у хляба да намалите не щете, нали? Т. е. (уж) желаете да направите нещо добро срещу уязвимите слоеве от населението, но това "уви, не е по-силите ви", затова ще разчитате на търговците? За пред кого разигравате аматьорски театрални сценки? Изедници!

19.09.2018 14:22:41

Анонимен

Абе продажници да се бяхте договорили с Лукойл да си бяха направили нормални цените на горивата и газа , както и с Росатом за цените на ядреното гориво щот сега го продават в пъти по скъпо , пък той хляба сам ще си дойде на нормални цени , ама за това се иска дупе .....

19.09.2018 13:48:51

Аноним

Хо хо, ще се договорите с търгашите като ме няма!

19.09.2018 11:57:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.