• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Porsche се амбицира да увеличи печалбата си с 6 млрд. долара

Porsche се амбицира да увеличи печалбата си с 6 млрд. долара

/КРОСС/ Германският производител на луксозни автомобили Porsche, част от групата Volkswagen, си е поставил за цел да увеличи оперативната си печалба с 6 млрд. долара през следващите 8 години. Компанията ще рационализира операциите си, след като автопроизводителят инвестира повече средства в разработка и производство на електромобили, твърдят източници на Bloomberg, запознати с плановете.

Фокусът е върху електрическите коли
Porsche ще трябва да увеличи печалбата си със 750 млн. евро годишно от тази година, за да може да постигне този резултат до 2025 г. Това ще стане, като увеличи ефективността, намали разходите и разчита на онлайн продажбите. Постигането на целите е необходимо, за да може марката, притежавана от Volkswagen, да достигне обещаната възвръщаемост от 15%.

Поддържането на възвръщаемостта е ключово за плана на производителя да се превърне в по-гъвкава компания, която да се справи с предизвикателната промяна на пазара - ориентирането към автономни и електрически коли.

На автопроизводителите, които са се фокусирали върху електрическите коли, им се налага да спестяват средства от други дейности, за да могат да се справят с но-ниските печалби. Причината е, че електромобилите се купуват по-малко в сравнение с тези с бензинов или дизелов двигател.

Съвместно с Audi

Производството на автомобили като първия електрически модел на Porsche - Taycan, която излиза на пазара през следващата година, ще струва с 6 хил. до 10 хил. евро повече, отколкото традиционният модел, споделят източниците на агенцията. За целта Porsche трябва да намали разходите си, за за да запази рентабилността си. Като цяло производителят на луксозни и спортни автомобили ще инвестира повече от 6 млрд. евро до 2022 г. в електрически коли.

След 2025 г. Porsche се надява да увеличи печалбата си с 2 млрд. годишно. Компанията работи върху разработването на технологията за електрически автомобили с друга марка на Volkswagen - Audi, като и двата бранда обмислят да предлагат електрически версии на вече съществуващи модели. От Porsche казаха, че първите автомобили са планирани за края на 2021 г.

Разработването на автомобили с двигатели с вътрешно горене няма да бъде икономически изгодно след 2030 г. заради целите на Парижкото споразумение за климата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.