• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Протестиращите полицаи поставиха ултиматум

Протестиращите полицаи поставиха ултиматум

София /КРОСС/ Протестиращият полицейски синдикат излезе с ултиматум към ръководството на МВР.
Ако до петък, 10 юли, не се състои втори кръг от разговори по исканията на полициите, на който да се обсъди основно ситуацията в пожарната, полицейският синдикат ще напусне преговорите, каза Валентин Попов, председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).
По думите му, отново ще станат актуални исканията за оставки, извън тази на директора на ГДПБЗН, и няма да им остане нищо друго, освен да се обърнат пряко към премиера и да очакват проблемите да бъдат решени с негова намеса.
Той бе категоричен, че административна реформа не е извършвана.
Бяха намалени свободните щатни позиции. Не сме чули от главна дирекция ПБЗН различно становище. Чухме, че сме искали срок, за да протестираме до 24 юни - това не е вярно. Няма такъв, който да се е похвалил с нови униформи. Не даваме съвети и консултации, а защитаваме интересите на членовете си. Въвеждането на различни по продължителност смени също го атакувахме, посочи Попов.
Що се отнася до ситуацията в пожарната, от синдиката недоумяват как досега действащите 32 спасителни групи ще бъдат преобразувани в осем крупни отряда. Освен това липсват и ключови наредби за числеността на пожарникарските екипи. Синдикатите настояват те да са от минимум трима души, а не както досега само двама.
Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" за три години загубила дела за неизплатен извънреден труд на обща стойност 525 000 лева. От синдиката алармираха, че шефът на пожарната Николай Николов нарушавал етичните правила като по телефона налагал наказания на служителите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

кики

Действайте смело. Вие сте най-силните. Не оставяйте да ви мачкат.

06.07.2015 07:45:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.