• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Мая Манолова събира омбудсманите от балканските страни на форум в София

Мая Манолова събира омбудсманите от балканските страни на  форум в София

/КРОСС/ По инициатива на омбудсмана Мая Манолова на 19 ноември 2018 г., понеделник, от 9.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата ще се проведе среща на омбудсманите от балканските страни.
Темата на регионалния форум е „Защита на правата на гражданите: предизвикателства пред балканското сътрудничество".
Събитието е в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и е в партньорство с македонския обществен защитник.
Форумът ще се проведе в два панела - в първия от 9.00 часа ще бъдат обсъдени възможностите за взаимодействие между омбудсманите на Балканите за защита на основните права и свободи чрез регионално сътрудничество, обмяна на опит и добри практики, а във втория от 14.00 часа ще се дискутират икономическите и социалните права на гражданите, уредени в Хартата за основните права на Европейския съюз.
Предвидено е изказване на представител на Агенцията на Европейския съюз за основните права (FRA) по проблемите, свързани със социалните и икономическите права на гражданите, както и на представител на Службата на Върховния комисар по правата на човека в ООН, който ще изясни значението на Парижките принципи на ООН за функциониране на националните институции за защита и насърчаване на правата на човека.
Във форума ще участват и местните обществени посредници от всичките 13 общини в страната. Покани са изпратени още до народни представители, до министрите: на българското европредседателство, на правосъдието, на външните работи, до посланиците на балканските държави, до Конституционния съд, до представители на академичната общност, до Комисията за защита от дискриминация, до Комисията за защита на потребителите, потребителски и граждански организации, Български хелзинкски комитет, Център за нестопанско право, Институт Отворено общество, Център за изследване на демокрацията, Център за либерални стратегии, Български адвокати за правата на човека, Асоциация Анимус и др.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.