• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Корнелия Нинова: Всякакви формати на ново правителство, в рамките на този парламент, е агония

Корнелия Нинова: Всякакви  формати на ново правителство, в рамките на този парламент,  е агония

/КРОСС/ Това правителство е вредно и ражда нестабилност. Спирането й минава през избори.

„Всякакви нови формати на ново правителство, в рамките на този парламент, за нас са невъзможни. Задкулисни договорки за спасяването на правителството на Борисов, чрез нови формати на мнозинства или правителство на малцинството със скрита подкрепа, ще бъдат агония за държавата. Ние не можем да бъдем съпричастни с това.

Няма да крепим кворума на такова мнозинство“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на ПГ на "БСП за България". Тя заяви, че народните представители от левицата няма да се регистрират в парламента, освен в следните случаи: отмяна на данъка на старите автомобили, отмяна на таксата за дрехи и обувки втора употреба, намаляване на ДДС на храни и лекарства, увеличаване на пенсиите и преизчисляването им, 6400 лв. за второ и трето дете на работещи родители, семейно подоходно облагане, намаляване на заплатите на политиците. „Това са нашите предложения, но и част от исканията на протестиращите, които сме внесли преди повече от месец.

Това са и единствените случаи, в които ще бъдем там, ще се регистрираме за кворума и ще се борим за тези искания. Парламентът е мястото, където те могат да намерят своето решение, чрез приемане на съответните закони“, категорична е Нинова.

Според нея правителството на Бойко Борисов, с решенията и действията си, създава нестабилност в държавата, нестабилност на институциите и в цели системи. „Нищо не работи така, както трябва – нито здравната, нито образователната, най-малко социалната система. Също и в областта на икономиката. Това правителство е вредно, държавата върви надолу“, заяви Нинова. По нейните думи тази нестабилност трябва да се спре и да се започне да се гради. „Ние виждаме нейното спиране през оставка на цялото правителство и предсрочни избори“, допълни тя.

Председателят на БСП обясни, че мнозинството в парламента на ГЕРБ, ОП и „Воля“, които ги подкрепят, е вредно, защото приема лобистки закони в интерес на олигарсите. „Приема закони, които удрят бедните и средната класа с нови и нови данъци. Ние сме в парадокса – уж най-социалният бюджет, а предизвиква социални протести и бунтове. Два паралелни свята – този в техните представи и думи и реалният, който виждате всеки ден навън“, каза още Корнелия Нинова. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван

Агония е да гледаме и другарката Корнелия, зад която прозират интересите на фараон Цецо Василев!

20.11.2018 16:20:06

Анонимен

КУРНИ КУРНИ АКО СИ ЗАГРИЖЕНА КАЖИ НА МЪЖА СИ ДА НАМАЛИ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА

20.11.2018 06:27:30

Анонимен

УТРЕ ЩЕ ГЛЕДАМЕ ДРУГА РЕЖИСУРА КОЯТО ДА ПОДНЕСАТ НА ПУБЛИКАТА.КУПЕТЕ СИ ПУКАНКИ

19.11.2018 20:19:45

Анонимен

СТИСКА Я, ЗАЩОТО СА ОТ СВОИТЕ.

19.11.2018 19:52:04

Анонимен

КУРНИ КАЖИ НЕЩО ЗА ЛУКОЙЛ ДЕ

19.11.2018 19:51:16

Анонимен

ЧЕРВЕНАТА ЧУМА МНОГО СТРАШНА И ЗЛА ИЗГЛЕЖДА НА СНИМКАТА.

19.11.2018 19:47:44

Анонимен

ОТИВАЙТЕ ПРИ ВАЩТЕ ВИЗИОНЕРИ НА УЛИЦАТА

19.11.2018 19:46:46

Анонимен

ВИЕ СТЕ ОЩЕ ПО ВРЕДНИ И НАРОДА НЕ ВИ ХВАЩА ДЕКИШ

19.11.2018 19:46:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.