• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

М. Миков: Начело на държавата стои човек, който последователно разединява обществото

М. Миков: Начело на държавата стои човек, който последователно разединява обществото

/КРОСС/ „С всеки следващ Консултативен съвет при Президента възникват все повече въпроси, отколкото общи позиции и отговори. Така беше и по въпросите с бежанците, ситуацията в Източна Украйна, кризата около КТБ - все ключови за развитието на България въпроси, по които всички имахме надежда, особено в началото, Президентът да изпълни ролята си на обединител на нацията", заяви председателят на БСП Михаил Миков във Фейсбук-коментар за заседанието на КСНС при държавния глава в понеделник. 

„Тази надежда, поне за мен, стана съвсем напразна с вчерашното заседание на Консултативния съвет. Вместо нея, остана огорчението, че начело на държавата ни стои човек, който последователно разединява обществото и се явява изразител на интереси, чийто генезис той пази в тайна точно толкова, колкото и стенограмите от разговорите за КТБ или пък ангажиментите, които е поел или отхвърлил в Уелс през септември миналата година", отбелязва лидерът на социалистите.

„Няма как да не сме обезпокоени, когато Президентът се застъпва за това България да бъде принудена да отделя непосилните 2% от своя брутен вътрешен продукт за въоръжаване и превъоръжаване. Странно е това искане, когато си спомним за уверенията, че 16-милиардният заем няма да се използва за закупуването на военна техника. Откъде ще се отделят тези пари?

И защо да се използват за изтребители и радари, а не за образование, здравеопазване, увеличаване на пенсии и трудови възнаграждения, стимулиране на раждаемостта и интегриране на изключените групи от населението?

Мислите ли, че само по себе си наливането на милиарди във военна техника ще подобри социалните условия в армията и ще я направи по-привлекателна за младите хора, които търсят професионална реализация? Аз мисля, че не. Защото няма значение колко е модерен танкът, в който извършваш учения, ако нямаш достатъчно пари за образование на детето си и здравето на родителите си.

Тук няма да се спирам на юридико-политическото безобразие и противоконституционността на това един орган, който не носи политическа отговорност, да взема решения по същество за структурата на бюджета за 10-15 години напред. Защото, ако за днешната управляваща коалиция превъоръжаването е приоритет, то сигурен съм, ще дойде време, в което ще имаме правителство, което ще сложи акцента върху здравеопазване, образование, култура и политика за икономически растеж и повишаване на доходите. И не е справедливо днес да се вземат решения, които отнапред да ограничават такова правителство в намеренията му.

Някои коментатори казват, че политическият елит се е обединил около визията на президент и правителство за увеличаване на бюджета за отбрана по предложения вчера начин. Без да анализирам истинското значение на думата „елит" и интерпретацията й в този контекст, отказвам БСП да е част от такъв елит, който е взел това решение".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Миков ,престанете да ни казвате какво се случва.Ние виждаме.АВие трябва да правите нещо,да предприемате някакви действия,а не само да ходите повашите "трибунки".Опозиция значи действия,не мърморене.

29.04.2015 09:54:46

Анонимен

Не олигофрен, а напълно неадекватен тиквеник!

28.04.2015 23:45:17

Анонимен

роско, роско ти си олигофрен отвсякъде.

28.04.2015 21:42:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.