• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Зам.-министър Стоянов обсъди с германски колеги конкретни досиета в сектор „Правосъдие“ на Българското председателство

Зам.-министър Стоянов обсъди с германски колеги конкретни досиета в сектор „Правосъдие“ на Българското председателство

/КРОСС/ „В най-активната, последна фаза сме на подготовката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз", заяви днес заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов днес по време на срещата между германски и български експерти от министерствата на правосъдието на двете държави.

На работната среща в Министерството на правосъдието присъстваха г-жа Кристиане Вирц, парламентарен държавен секретар на Федералното министерство на правосъдието и защита на потребителите, г-жа Зигфрид Якоби, ръководител на щаба за ЕС в същото министерство, представители на посолството на Германия в България, както и експерти от българското Министерство на правосъдието.

По време на срещата зам.-министър Стоянов презентира приоритетите на България в предстоящото председателство в сектор „Правосъдие", като акцентира върху изграждане на Службата на европейския прокурор. Бе изтъкнато, че България и Германия са сред инициаторите за установяване на засилено сътрудничество за създавана на Европейската прокуратура и това е от изключително значение и за двете страни.

На дискусия бяха подложени конкретни досиета, като бе наблегнато на електронните доказателства по отношение на наказателното правосъдие в киберпространството, както и т.нар. „втори шанс за предприемачите" и повишаване на ефективността на производствата по несъстоятелност.

Особено внимание бе отделено на изменението на Регламент Брюксел II а, свързан с упражняването но родителската отговорност и връщането на деца отвлечени от родител. „Предложението е сред основните политически приоритети на Българското председателство, по който ще се стремим да постигнем общ подход с всички държави-членки" , уточни зам.-министър Стоянов.

От своя страна германските експерти, заявиха, че България може да разчита на подкрепата на Германия по всяка от обсъдените теми.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.