• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

МИР ще участва в работна група на Министерство на правосъдието за Търговския регистър

МИР ще участва в работна група на Министерство на правосъдието за Търговския регистър

/КРОСС/ Представители на „Мрежа за инициативи и решения” се срещнаха днес с министър Цецка Цачева.

МИР ще участва в работна група на Министерство на правосъдието за бъдещи нормативни промени, свързани с Търговския регистър, стана ясно днес на среща между представители на сдружението и министъра на правосъдието Цецка Цачева.

Председателят на организацията Георги Кардашев и членът на общото събрание на организацията и общински съветник инж.Симеон Славчев се срещнаха с министър Цачева, след като вчера МИР изпрати официално искане до нея за изясняване на случая с Търговския регистър и предложение за участие в бъдеща работна група по изготвяне на законодателни промени.

По време на срещата министърът на правосъдието е отговорила на писменото искане на МИР за конкретен план на действие за справяне със ситуацията с регистъра. Тя е уточнила, че планът има три основни пункта.

Първата стъпка, която вече се изпълнява, е възстановяване на всички функционалности на Търговския регистър. Второ - очаква се да бъдат представени анализите и докладите на службите, които в момента са в Агенцията по вписванията, в това число и от Инспектората на Министерството на правосъдието. И трето -  предприемане на действия по нормативни промени, с оглед констатацията в докладите. По думите на министъра на правосъдието след възстановяване на регистъра, ще бъде създадена гореща телефонна линия за граждани, на която да се получават сигнали за възникнали проблеми.

След уточняване на плана за действие, Цачева е предложила на представителите на Сдружение „Мрежа за инициативи и решения” да вземат активно участие в евентуалната бъдеща работната група.

От МИР са заявили готовност да участват с експерти-юристи, както и с IT специалисти, които да дадат своите предложения за предотвратяване на бъдещи сривове на системата на регистъра.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.