• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Надя Клисурска: 1/5 от данък общ доход и 1/10 от ДДС да остава в общините

Надя Клисурска: 1/5 от данък общ доход и 1/10 от ДДС да остава в общините

/КРОСС/ "Българските общини са поставени в незавидно положение. Всяка година говорим за децентрализация, която остава само на хартия. Всяка година говорим за необходимостта да бъдат осигурени повече средства за общините, но това не се случва." Това коментира народният представител от ПГ на „БСП за България" Надя Клисурска. Депутатът от левицата подчерта, че БСП са направили предложение т.н. фискална децентрализация да се реализира - 1/5 от данък общ доход да остава в общините, както и 1/10 от ДДС. „Надявам се това наше предложение да бъде разумно обсъдено и прието от ваша страна", призова Клисурска.

Крум Зарков : Русе и областта имат нужда от допълнително финансиране
„Нашите предложения касаят Русе и областта. За Русе е абсолютно необходимо да бъдат отпуснати допълнителни 4 млн. 500 хил.лв. Като народни представители от града на всяка наша приемна хората се оплакват от състоянието на пътната мрежа и особено на междублоковите улици, чиито ремонт се отлага с десетилетия. Малките улици остават забравени. За тях няма европроекти". Това каза Крум Зарков, зам.-председател на ПГ "БСП за България" в Народното събрание. Той заяви,че предвидената сума от 1млн. 649 хил. лв за подръжка на уличната инфраструктура е пренебрежително малка и предлага да бъде увеличена с 4 млн. лв. „Други 500 хиляди лв. са необходими за изграждане на уличен канал в кв. „Веждата". Неприемливо е през 2019г. хората да са принудени да извеждат отпадните си води на уличното платно", допълни той.
Зарков поиска да се отпусне допълнително финансиране и за други общини в областта. Средствата са необходими за подръжката на читалища и обучителен център за преквалификация на кадри в община Ценово. "Непрекъснато говорим за обезлюдяване на региони и се чудим как да задържим хората там, но ако не направим необходимото, това няма как да се случи и остават само празни обещания. Това са разходи, които не биват да бъдат спестявани, тъй като се отразяват директно на живота на хората", завърши Зарков.

Кристина Сидорова: Съществува воден проблем в Трявна - нужна е пречиствателна станция
„Моето предложение касае увеличаването на парите за община Трявна - става въпрос за изграждането на пречиствателна станция за питейни води". Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" Кристина Сидорова. „От години там съществува воден проблем, през летните месеци жителите на общината остават на воден режим. Това се случи и през тази година", подчерта Сидорова. Тя каза още, че има направен технически проект и се очаква финансиране. Народният представител припомни, че миналата година, при въпрос към министър Нанков, той е казал, че всичко е готово, остава само източник на финансиране. „Поради ред причини язовирът в Трявна, заедно с пречиствателната станция, отпаднаха. Надявам се народните представители да подкрепят това предложение, за да не стане община Трявна част от онези общини, които са с воден режим", подчерта Сидорова.

Весела Лечева: Предлагаме 3 милиона допълнително средства за спортна дейност и пособия в малките общини
„Парите за Министерството на младежта и спорта са крайно недостатъчни. 70 % от средставта са за високи постижения, а останалите 30 са за спорт за учащи и спорт в свободно време, основно отиват за спортните училища". Това заяви зам.- председателят на ПГ на „БСП за България" Весела Лечева от трибуната на Народното събрание. По думите й двете предложения на левицата са в посока увеличение на средствата за спорт за деца, подрастващи и млади хора.

„Предложенията ни включват актуализация на ПМС 129, което касае парите за спорта на всяко дете, ученик, студент и курсант - не е актуализирано от 12 години. Другото ни предложение е да се осигурят 3 милиона допълнително средства за спортна дейност и пособия в малките общини", подчерта Лечева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.