• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Христо Проданов: България, от майка, се превръща в мащеха за младите хора

Христо Проданов: България, от майка, се превръща в мащеха за младите хора

/КРОСС/ „Килифарево е поредното малко населено място, което посещавам в рамките на обсъждането на „Визия за България”, което бавно и постепенно изчезва, вследствие на демографската криза, бичуваща страната. Основната причина за това, е че държавата и общините са вдигнали ръце от всичките си задължения, оставили са всичко на пазара, печалбата и частната инициатива, а това, от своя страна, отнема перспективата на младите хора.”

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов пред килифаревци. По думите му това е и причината да изчезват малките населени места. „Защото, когато един млад човек няма в града си поликлиника, в която да се лекува, училище, в което да учи децата си, и работа, с която да издържа семейството си, той е принуден да емигрира. Така България, вместо майка, се превръща в мащеха за своите граждани”, добави той.

Народният представител от левицата Николай Цонков заяви пред гражданите на Килифарево,  че държавата ерозира. „Българската армия, като гарант на държавността, е в разпад. Ние искаме да въстановим славата и ролята й. Време е тя да изпълни мисията си- да гарантира сигурността, да учи на патриотизъм и да възпитава бъдещите поколения”, каза още Цонков. 

„България има очевидна нужда от системна промяна. Но аз съм скептичен, че ГЕРБ могат да доведат нужните реформи до край, защото се страхуват, че това може да е пагубно за тях”, каза Димитър Данчев. Той добави, че с „Визия за България” БСП предлага алтернатива на системата, наложена от прехода, която да спре разграбването на държавата и да върне повече държава там, където това е необходимо - в икономиката, здравеопазването и образованието.

Народният представител Лало Кирилов добави пред килифаревци, че БСП предлага модел за по-добро управление на държавните активи. Гражданите на Килифарево задаваха въпроси, свързани, основно, с демографската криза и за политиката на държавата за връщане на младите хора в държавата.

Филип Попов: БСП е написала рамката на Визия за България, но хората ще я допишат

„Визия за България” е отворен документ, който има за цел да предостави конкретни решения по стратегически за страната ни въпроси-като икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване и образование. Тя е алтернатива на системата. БСП е написала рамката на този документ, но българските граждани ще го допишат.” Това каза в Свищов народният представител от ПГ на „БСП за България” Филип Попов. По думите му документът е алтернатива на системата, създадена в годините на прехода и целта е да обедини хората в страната по важните теми и въпроси.

„БСП никога не е била за 100% приватизация. Приватизирано е почти всичко вече- от образованието до болниците”, това каза пред свищовлии народният представител от левицата Валери Жаблянов. По думите му разликата в доходите между България и Полша е няколко пъти, а само допреди 25 години,  сме били на сходно ниво. Това, според него, е доказателство, че драстично изоставаме. „Визия за България” поставя основните въпроси- кой, как и с какви средства ще направи промяната. Достойнството й е в нейната цялост”, категоричен бе той и допълни, че в момента има фрагментарност в управлението на България.

„Политиката е разговор за бъдещето. Имаме пропагандно правителство, което работи без програма”, каза депутатът от левицата Красимир Янков. Той беше категоричен, че в момента има само няколко фамилии в страната, които са свръхбогати, за сметка на всички останали. „Всеки българин следва свободно да взима решения, а свободата за избор е заплашена у нас”, добави Янков.

Според народния представител Иван Иванов, годините на прехода са ограбили българите, а Бойко Борисов и неговото правителство са апотеоз на падението на страната ни през тези години. И лично той носи отговорност за това, тъй като 10 г. управлява държавата. „Именно затова, ние даваме възможност да излезем от кашата с алтернативата „Визия за България”, като тя трябва да е основата на бъдещото развитие на нашата родина”, категоричен бе той.

Народният представител Нона Йотова заяви, че махането на Алековия Бай Ганьо от учебниците е следствие на това, че управляващите са се идентифицирали с него.

Свищовлии поставиха множество въпроси, като неравнопоставеността в осигуряването на държавните служители и работещите в частния бизнес. Те препоръчаха политиците да мислят повече за децата и тяхното обучение.

Явор Божанков: „На България й трябва радикална реформа във всеки сектор“

„Много хора не виждат смисъл да останат в България. Всички виждаме посоката, в която върви страната. На България й трябва радикална промяна – реформа във всеки сектор. Единственият, който има разума да намери посоката, е българският народ. Затова сме тръгнали на срещи във всеки град“, каза народният представител Явор Божанков в Гарна Оряховица. Той обясни, че в края на поредицата срещи, БСП ще предложи на българския народ визия за десетилетия напред.

 „На никого не му харесва какво се случва в държавата. Управляващите работят на парче, толкова могат. Часовникът на ГЕРБ тиктака на обратно. Важна е по какъв път тръгваме след тях“, каза Иван Ченчев. Той посочи, че Визията и идеите в нея са разработени не само като чисто партиен документ.“ Документът е надпартиен и ще послужи не само за следващия управленски мандат, а на цялата държава за дълго време. За 127 години БСП е превеждала България през тежки времена, вярвам, че ще продължим да го правим“, каза народният представител.

„Не може и бедният, и богатият да плащат един и същ данък върху доходите. Богатите трябва да плащат повече. Търсим справедливост“. Така описа визията за промени в данъчната политика Георги Свиленски. Той подчерта, че предложението на БСП е за въвеждане на прогресивно подоходно облагане, но без да се променят корпоративните данъци.

Идеите на БСП в образователната и здравната сфера представи проф. Анелия Клисарова. „Българското образование е децата да бъдат в училище като част от тяхното възпитание. Българският учител трябва да бъде модел за подражание. И чак след това е мястото на съвременните технологии“, каза народният представител. Според БСП държавата трябва да има ангажимент към общинските и държавните училища и да не финансира частните. „Здравето не е търговия! За една болница кое е по-важно – търговската или медицинската част? Категорични сме, че болниците няма да са търговски дружества“, каза още Клисарова.

„Предлагаме нова философия на управление на държавните предприятия – да се премахнат политическите назначения от политическите кабинети!“, каза Кольо Милев пред гражданите от Горна Оряховица.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.