• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Френският министър на търговията: Спиране на търговските преговори между САЩ и ЕС е най-вероятната опция

Френският министър на търговията: Спиране на търговските преговори между САЩ и ЕС е най-вероятната опция

/КРОСС/ Спирането на търговските преговори между Европейския съюз и Съединените щати вече представлява по-вероятната опция, заяви във вторник френският министър на търговията Матиас Фекл, цитиран от агенция Ройтерс.

Преговарящите страни се мъчат да постигнат споразумение преди президента на САЩ Барак Обама да напусне Бели Дом през януари 2017-а година, но все още остават в сила редица спорни въпроси, като се започне от стандартите за безопасност на храните и се стигне до подкрепата за малкия бизнес.

Франция е особено шумна по тази важна тема, виждайки липса на отстъпки от страна на САЩ. Като се има предвид подхода, следван днес от САЩ, спирането на преговорите изглежда най-вероятния вариант, заяви той пред радио Europe 1.

Именно Матиас Фекл посочи през април, че преговорите трябва да бъдат преустановени поради липса на по-съществен напредък.

Неговото изказване идва ден, след като Грийнпийс призова за спиране на преговорите, позовавайки се на опасения, че споразумението ще компрометират безопасността на храните. В подкрепа на своите твърдения, организацията публикува поверителни документи, показващи твърдите разнопосочни позиции на двете преговарящи страни по този въпрос.

Групата на природозащитниците смята, че предложеното Споразумение за трансатлантическа търговия и инвестиционно партньорство (TTIP) ще предостави прекалено голяма власт на едрия бизнес за сметка на потребителите и на националните правителства.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.