• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Изтребителят Т-50 е способен да неутрализира „стелт“ технологиите

Изтребителят Т-50 е способен да неутрализира „стелт“ технологиите

/КРОСС/ Създаденият от „Концерна за Радиоелектронни технологии“ (КРЕТ) комплекс за радиоелектронна борба (РЕБ) „Хималаи“ не само увеличава устойчивостта и бойната маневреност на самолета, но и в значителна степен неутрализира технологиите за намаляване забележимостта на противника, съобщи РИА Новости, позовавайки се на информация от пресслужбата на КРЕТ.

По план серийното производство на новия руски изтребител трябва да започне през 2016 г., в момента се провеждат летателните изпитания. Засега само една страна в света има на въоръжение изтребители от пето поколение – САЩ със самолетите F-22 и F-35. Използването на композитни материали и иновационни технологии, аеродинамичната конфигурация на самолета и характеристиките на двигателите осигуряват на ПАК ФА безпрецедентно ниско равнище на радиолокационна, оптична и инфрачервена забележимост.

„Руският самолет ще бъде напълно защитен от унищожаване със средства на противника. За това отговаря вграденият в обшивката му комплекс за РЕБ „Хималаи“. Той ще позволи не само да се подобри защитата от смущения и ще увеличи бойната издръжливост на самолета, но и в значителна степен ще неутрализира технологиите за понижаване на забележимостта на самолетите на противника“, се казва в съобщението на пресслужбата на КРЕТ.

Концернът ще достави голяма част от бордовото оборудване за Т-50.

„Също така, специално за Т-50 от Концерна е разработена най-новата безплатформена инерциална навигационна система, която ще помогне на изтребителя да се ориентира в пространството при отсъствието на връзка със станциите за наземна навигация, спътникови сигнали и др.“, съобщават от концерна.

От пресслужбата отбелязват още, че „самолетите от ново поколение – това е винаги върхът на дейността на всички доставчици, участващи в проекта по създаването им, и КРЕТ не е изключение“.

„Концерн за Радиоелектронни технологии“ (КРЕТ) е най-големият руски холдинг в радиолокационния отрасъл, създаден през 2009 г. и влизащ в състава на държавната корпорация „Ростех“. Основните насоки на дейността на холдинга са разработката и производството на системи и комплекси за бордово радиоелектронно оборудване за гражданската и военната авиация, радиолокационни станции за въздушно базиране, комплекси за радиоелектронна борба, измервателна апаратура с различно предназначение и др.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.