• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Кобрата: Мачът за световната титла ще го има, не гледам какво са писали хейтърите

Кобрата: Мачът за световната титла ще го има, не гледам какво са писали хейтърите

Мачът на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория пропадна, но въпреки това българската звезда увери, че той остава претендент и скоро отново ще получи подобна възможност.

"Чувствам се добре, като изключим контузията. Преценихме, че е по-добре да не играя, тъй като може да стане по-зле да се скъса целият мускул и няма да съм на сто процента", коментира Пулев пред „Дарик" и обясни какво е състоянието му.

„Стана контузията при спаринг имах добри партньори от Украйна, Русия и Хърватия. Големи момчета и с единия от тях, при един удар опъна нещо като мускул. В понеделник отидохме при лекаря, той погледна и каза, че не е за подценяване това нещо. Каза, че болката е основателна, имало кръвосъсирване, което значело, че има частично скъсване на мускула. Можело да се скъса нацяло и отиваме на 4-5 месеца възстановяване.

Сега трябва да правя процедури 4 седмици и да пия едни хапчета. При мен няма разочарование, защото аз оставам в позицията си на официален претендент.

Мачът ще го има. Аз съм жаден за тази битка. Мен предизвикателствата ме карат да се чувствам жив. Това ме право щастлив. Не мога да се разочаровам. Сега ще играят Такам с Джошуа и след това съм аз.

Не съм чел, какво са писали хейтърите. Те не ме познават, не разбират от бокс, нямат понятие от спорт, така че... Аз мога да кажа, че наистина става въпрос за много пари. И тези хора, хейтъри, или нормални хора, ако се замислят те как биха постъпили в такъв момент, много малко от тях ще се откажат. Мои съотборници ми казаха, че трябва да ида с едно око да играя, защото те мислят за парите.

Мога да поднеса извинения на всички с билети и да благодаря за подкрепата. Извинявам се, по неволя.
И при победа, и при загуба ще дам пари. Дайте да оставим парите настрана. Когато хората разберат, че в това не е щастието. Приключвам с бокса за този месец".

В същото време от мениджърската къща на българския боксьор „Зауерланд" изразиха увереност, че отново ще могат да уредят мач за титлата на Пулев и дори ще го качат на световния връх.

„Първо е трагично за Кубрат, както и за отбора - много разочароващо и тъжно. Мина година откакто той победи в последния мач от елиминациите по път за титлата Дерек Чисора, боксира се два пъти в България и в последната седмица на спаринг, той е получил контузия. Тя е разкъсване на пекторалиса - мускул, който е на гърдите - свърза рамото с гръдния кош. Кубрат все още искаше да се бие и да продължи да тренира, но докторите на практика му забраняват. Нямахме избор и отменихме участието му", коментира Кале Зауерланд пред „Нова".

"Сега ще се опитаме да говорим със световните федерации и да сме сигурни, че всичко е окей. Ще се опитаме да го запазим в ранглистата и да подсигурим по най-бързия начин нов мач за титлата, тъй като той е официален претендент. Ситуацията е крачка назад, но ще се опитаме да го запазим като номер 1", продължи промоутърът.

"За двубоя с Джошуа - това не е доброволен договор, той е по правилото, че Кубрат е задължителен претендент. Така че трябва да бъде съобразено с правилата на Международната боксова федерация (IBF). Говорих с промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, и обсъждахме варианта за нов мач още идната година, но разбира се техният фокус сега е върху предстоящия двубой с Карлос Такам, който е следващ претендент", съобщи още той.

"Трагично е, но това е спорт. И в спорта това се случва. Сега като отбор ще подходим по най-добрия начин. Правили сме го преди, ще го направим отново. Надявам се още тази година да видим Кубрат в много голям мач", увери Кале Зауерланд.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.